ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΑΥΡΗ

Ένα μεγάλο απεργιακό μπαμ στην Ορεστιάδα, που μετά από τόσα μέτρα, τόση εξαθλίωση, τόση υποταγή και φτώχεια αποφάσισε να απεργήσει και να βγει έστω στον δρόμο. Το ζήτημα και οι συνέπειες της βάρβαρης πολιτικής των 3 τσαρλατάνων αλλά και η σιωπή ή σιωπηλή αντίδραση του κόσμου άφησε την εξαθλίωση όλης της χώρας και τον μαρασμό της υπαίθρου να εξαπλωθεί. Βλέπουμε καθημερινά την φτωχοποίηση των αγροτών, τις πλημμύρες των χωραφιών τους που το κράτος δεν φρόντισε να κάνει κανένα αντιπλημμυρικό έργο παρά μόνο να στήσει τον φράχτη της ντροπής, Βλέπουμε τον μαρασμό του εργοστασίου της ζάχαρης, τις απολύσεις και μειώσεις μισθών και ταυτόχρονα την πρωτιά της πόλης μας στην ανεργία. Βλέπουμε την μείωση της κίνησης στα μαγαζιά και την ολοένα αύξηση της εικόνας των μαγαζιών που βάζουν λουκέτο.

Για αυτούς τους λόγους και για πολλούς ακόμα καλούσαμε και καλούμε τον κόσμο να γυρίσει την πλάτη στους ξεφτιλισμένους εργατοπατέρες του τόπου μας που ξαφνικά θυμήθηκαν την απεργία, να γυρίσει την πλάτη και να ανατρέψει τα άθλια μέτρα, την ανεργία και τους υπαίτιούς τους.

Η λύση στην κρίση δεν βρίσκεται σε απεργιακές φωτοβολίδες αυτών που σε άλλες απεργίες απειλούσαν με απολύσεις τους εργαζόμενους, αλλά στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, στις μαχόμενες πορείες, τις καταλήψεις δημόσιων κτηρίων, τις συνελεύσεις πόλεων και γειτονιών…Ακόμη μία φορά σηκώνουμε περήφανα την σημαία της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και της ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ, πλάι στους αγωνιζόμενους συμπολίτες μας που εδώ και χρόνια είναι πλάι μας σε κάθε αγώνα.. Πλάι στους καθηγητές, τους μαθητές, τους ανέργους, τους απεργούς και τους μετανάστες…Σε όλους αυτούς που είμαστε και μείς κομμάτι… Για μία ακόμα φορά το ξαναλέμε σε κάθε πολίτη της πρωταθλήτριας πόλης στην ανεργία…Η ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ Ή ΘΑ ΓΕΥΤΕΊ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΗΝ ΗΤΤΑ,  ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ…

Ανοιχτή Συνέλευση Ορεστιάδας

Αγωνιστική Συσπείρωση Καθηγητών Ορεστιάδας