Η ΕΡΤ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΗ… ΑΥΤΗ Η ΕΡΤ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

‘’απόσπασμα από το spot των εργαζομένων’’

Έγινε και αυτό! Σίγησαν την ΕΡΤ. Βυθίστηκε στο σκοτάδι λοιπόν η Ελληνική ΡαδιοΤηλεόραση και μαζί με αυτήν βυθίστηκε και η ελπίδα του κοσμάκη να έχει πρόσβαση στην διαφορετική – ελεύθερη πληροφόρηση, να έχει ελπίδα για την διαχείριση του κοινωνικού αγαθού της ενημέρωσης. Η μαυρίλα βέβαια καταπλάκωσε και τους περίπου 2500 εργαζόμενους που μαζί με αυτούς τώρα παίρνουν σειρά και εργαζόμενοι σε άλλους κλάδους. Στον θυσιαστήριο βέβαια της ατζέντας βρίσκονται ήδη και άλλα δημόσια κοινωνικά αγαθά. Έτσι,! για να μάθουμε! Θέλουν να μας υποδείξουν την καθήλωση, την βαρβαρότητα, ό,τι έτσι μας χρειάζεται… για να μάθουμε να είμαστε σπάταλοι και αχάριστοι…
Θέλουν λοιπόν τα αγαθά και τις υπηρεσίες ιδιωτικοποιημένες, και εμάς να ιδιωτεύουμε. Έτσι τους περνάνε και τα δύο. Από το πρώτο εξυπηρετούν τους νταβατζήδες της τρόικα και τα προγράμματα ‘ανάπτυξης’ (sic!!), από το δεύτερο μένουν αλώβητοι αφού ο καθένας μπορεί να συναντήσει ταυτόχρονα τον εχθρό και τον φίλο του, στο πρόσωπο του διπλανού του.
Αφού πρώτα κυβέρνηση και πολιτικοί προϊστάμενοι, τοποθέτησαν σε διοικητικά αξιώματα της ΕΡΤ τους υπηρέτες και τους ‘εγκάρδιους’ τους, φρόντισαν έπειτα να λιντσάρουν όλο το προσωπικό και τους εργαζόμενους που υπέστησαν και αυτοί την βάρβαρη μείωση των μισθών και την αγωνία της επιβίωσης. Αφού πρώτα φρόντισαν να γελοιοποιήσουν την ΕΡΤ με την παρουσία του κάθε Λιάτσου και την εμφάνιση της κάθε ‘σπατάλης’, θέλουν τώρα να την εξορθολογήσουν με καινούριο οργανόγραμμα – λαιμητόμο.

Θέλουμε την ΕΡΤ, ελεύθερη, ζωντανή, δημόσια ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΡΑΤΙΚΗ. Η ΕΡΤ ανήκει στην κοινωνία και όχι στην εκάστοτε κυβέρνηση, στα εκάστοτε υποτακτικά τσιράκια. Δεν είμαστε ούτε με τα πρωινά ‘magazino’ που αποχαυνώνουν, ούτε με τους Λιάτσους, ούτε με τα καλά ακριβοπληρωμένα αφεντικά της ΕΡΤ… Είμαστε με την ΕΡΤ, του ιστορικού της αρχείου, με την ΕΡΤ των φωτορεπόρτερ της και των τεχνικών της, με την ΕΡΤ της καθημερινής ανάγκης να προβάλλεται η αγωνία του λαού, με την ΕΡΤ που καταπιάνεται στις ανάγκες της κοινωνίας, την ΕΡΤ που αντιστέκεται…
Σκεφτόμαστε την ασυδοσία που θα αποκτήσουν τα υπόλοιπα ιδιωτικά κανάλια, αφού ο κακός αδελφός εγκαταλείψει την ενημέρωση. Βούτηρο στο ψωμί του Πρεντεντέρη και τον Μπομπολαίων το κλείσιμο της ΕΡΤ. Ανοίγεται σε αυτούς πλέον η πρόσβαση για τον πλήρη ευτελισμό της ενημέρωσης, για την πλήρη προπαγάνδα.
Είναι πραγματικά αξιόλογο το πώς λειτουργεί η ΕΡΤ, αυτές τις μέρες, χωρίς τα αφεντικά της, αλλά με τους απολυμένους εργαζόμενους της. Είναι αυτός ο αέρας που θέλουμε να έχει η ΕΡΤ και μετά την νίκη ενάντια στην κυβέρνηση, ενάντια σε κάθε χουντική πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Είναι η ΕΡΤ που από εδώ και πέρα θα τα λέει έξω από τα δόντια, με την καθαρή ανάσα της αλληλεγγύης και της υποστήριξης της κοινωνίας. Πρέπει να αντισταθούμε σε κάθε τέτοια τρομοκρατική – χουντική ενέργεια (που κοντεύει να γίνει συνήθεια) με ενιαίο μαζικό και ανυποχώρητο τρόπο. Μια τέτοια ΕΡΤ που θα λέει αυτά που ακριβώς συμβαίνουν χωρίς να διολισθαίνει στους ανταγωνισμούς, σε υποταγές, σε κέρδη και ζημίες. Τέτοιος θέλουμε να είναι και ο ρόλος των εργαζομένων. Παρά λοιπόν τις ανελέητες επιθέσεις σε αυτούς, περί φαγώματος και ‘ότι μπαίνει μέσα το μαγαζί’, οι απαντήσεις δίνονται, και είναι τέτοιες που πονάνε και μορφώνουν…

Θέλουμε την ΕΡΤ ανοιχτή, δημόσια, ελεύθερη, πιο κοντά στις ανάγκες της κοινωνίας.
Καμία σκέψη για απολύσεις. Να γυρίσουμε τούμπα την ατζέντα και στις υπόλοιπες που ετοιμάζουν. Να αρθούν αυτές που έχουν γίνει και κάλυπταν κοινωνικές ανάγκες.
Καμία σκέψη για επέμβαση της αστυνομίας. Περιφρουρούμε τα δημόσια – κοινωνικά αγαθά. Ανήκουν σε εμάς και δεν τα διαπραγματευόμαστε. 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ