ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Είμαστε εδώ για να υποδείξουμε την άμεση ανάγκη δημιουργίας ενός ενωμένου αντιφασιστικού μετώπου και να σας καλέσουμε στην ίδρυση μιας αντιφασιστικής συνέλευσης στην πόλη μας. 

-Γιατί τα εργατικά κινήματα, από την Ισπανία του 30’ και την Ιταλία του 40’, μέχρι και την Ελλάδα της δικτατορίας, έχουν συνδεθεί άρρηκτα με τον αντιφασισμό.

-Γιατί ο φασισμός είναι το μαντρόσκυλο των αφεντικών και των διεφθαρμένων πολιτικών. Άλλωστε κάνει την εμφάνιση του μόνο σε εποχές και σε περιοχές που βιώνουν βαθιές καπιταλιστικές και κοινωνικοοικονομικές κρίσεις.

-Γιατί τα στελέχη φασιστικών οργανώσεων είναι εκπαιδευμένα στο να μισούν, να διαχωρίζουν και να καταστρέφουν.

-Γιατί πίσω από τη μάσκα του δήθεν πατριωτισμού χαμογελάνε σαδιστικά ο Χίτλερ και ο Μουσολίνι.

-Γιατί πίσω από τον μανδύα της εθνικής αγανάκτησης κρύβονται συμφέροντα που δεν έχουν πατρίδα και χρώμα.

-Γιατί ο τοπικός εκπρόσωπος αυτού του μορφώματος, που ακούει στο όνομα χρυσή αυγή, χρηματοδοτείται από μεγιστάνες και εφοπλιστές όπως ο Θεοδωρακόπουλος

-Γιατί η σχέσεις της χ.α. με την κυβέρνηση της ΝΔ είναι διαχρονική και παθιασμένη, που μέχρι και τα προεκλογικά της φυλλάδια στα τυπογραφεία της ΝΔ τα τύπωνε.

-Γιατί οι φασίστες έβγαλαν κυνικά την ουρά τους απ’ έξω στο θέμα της ΕΡΤ

-Γιατί ποτέ δεν μιλάνε για δικαιώματα εργατών, χαμηλόμισθων, απολυμένων και ανέργων. Ποτέ δεν στηρίζουν κάποιον λαϊκό αγώνα, κάποια απεργία, κάποια πορεία.

-Γιατί στηρίζουν τον καναδικό κολοσσό «ελντοραντο» και τις καταστροφικές επενδύσεις του στη χώρα μας.

-Γιατί το Μάρτη 2013 κατέθεσαν στη Βουλή ερώτηση με θέμα: «Λύση στη χρηματοδότηση των ναυτιλιακών εταιρειών». Ζητούσαν, δηλαδή, το ελληνικό δημόσιο και ο ελληνικός λαός να επιδοτήσουν παραπέρα τους εφοπλιστές, να αποπληρώσουν το τραπεζικό δάνειο ενός μεγαλοεπιχειρηματία αν η πλοιοκτήτρια off shore του κηρύξει για το τυπικό μια πτώχευση γλιτώνοντας ο ίδιος την αποπληρωμή.

-Γιατί τάχτηκαν επίσημα στη βουλή τον περασμένο Νοέμβριο κατά της φορολόγησης του εφοπλιστικού κεφαλαίου που αφορά την ποντοπόρο ναυτιλία.

-Γιατί δεν τους νοιάζει η καταγωγή του εργάτη, αρκεί να δουλεύει σαν δούλος για 18ε μεροκάματο, με ατομικές συμβάσεις και φυσικά χωρίς να συνδικαλίζεται.

-Γιατί εχθρός τους δεν είναι ο «λαθρομετανάστης» ή ο «εβραίος». Είναι, πάνω απ’ όλα αυτός που αντιστέκεται στην αδικία, αυτός που δεν σκύβει το κεφάλι στο καθεστώς.

-Γιατί τους γύρισαν την πλάτη σωματεία ναυτεργατών, οικοδόμων, γιατρών και νοσηλευτών, τους έδιωξαν από τα σχολεία δάσκαλοι και καθηγητές, τους αποκήρυξαν αθλητές και φίλαθλοι, άνθρωποι του πνεύματος και των τεχνών.

-Γιατί ο άνθρωπος που κινεί τα νήματα της χ. α., είναι ο αδερφός του ηγέτη Μιχαλολιάκου, ο μεγαλοδικηγόρος Παναγιώτης Μιχαλολιάς, συνήγορος, μεταξύ άλλων, του Κοσκωτά, του Εφραίμ, του Τσοχαντζόπουλου, του ακροδεξιού μεγαλοεκδότη Μιχαλόπουλου και του πρώην χρυσαυγίτη Περίανδρου.

-Γιατί δεν θέλουμε να στιγματιστούμε από την ιστορία ως μισάνθρωποι, ρατσιστές, υμνητές του ναζισμού, δειλοί και ύπουλοι.

-Γιατί θέλουμε να είμαστε περήφανοι σαν λαός και σαν άτομα για τον πολιτισμό, το πνεύμα, το φιλότιμο, την υπερηφάνεια, αλλά και για τους τίμιους και δίκαιους αγώνες μας.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΣΕΠΤ. 2013, ΩΡΑ 19.00