19 ΟΚΤΩΒΡΗ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΕ ΕΦΕΔΡΕΙΑ

Μνημόνιο, Τρόικα, κυβερνήσεις, μειώσεις μισθών, απολύσεις, ανεργία εφεδρεία, χαράτσια, ενιαίο μισθολόγιο, εκμηδένιση κοινωνικών παροχών, ιδιωτικοποίηση σε παιδεία, ασφάλεια, υγεία, καταστολή, τρομοκρατία, σκάνδαλα, στημένα παιχνίδια.

Αν είσαι εργαζόμενος (άνεργος, δημόσιος/ιδιωτικός υπάλληλος, ελεύθερος επαγγελματίας)

ζεις καθημερινά με τον εφιάλτη της απόλυσης, κινδυνεύεις να μπεις στην εφεδρεία γιατί δεν είσαι παραγωγικός, βλέπεις το μισθό σου να συρρικνώνεται στα όρια της φτώχειας. Η ασφάλιση σου περνάει σε ιδιωτικά χέρια, σε καλούν να πληρώσεις εξωφρενικούς φόρους – χαράτσια χωρίς να σου μένει τίποτα για να ζήσεις. Οι λαϊκές ελευθέριες και τα δικαιώματα σου θεωρούνται είδος πολυτελείας και οποιαδήποτε μορφή αντίδρασης καταστέλλεται από ΜΑΤ, χημικά, ξυλοδαρμούς, φυλακίσεις και άγρια προπαγάνδα από τα ΜΜΕ, αποδίδοντας κάθε κινητοποίηση σε συντεχνίες.

Αν είσαι φοιτητής

σε καλούν να δεχτείς ένα πιο επιχειρηματικό, ανταγωνιστικό πανεπιστήμιο και απόλυτα συνδεδεμένο με την αγορά. Ένα νέο νόμο-πλαίσιο με πάσο επί πληρωμή και ένα ατελείωτο κυνήγι τίτλων σπουδών από σεμινάρια εταιριών (στην ουσία κατάργηση της έννοιας του πτυχίου). Καταργείται το άσυλο. Η έρευνα, η γνώση και η διακίνηση ιδεών περνάει στα χέρια ιδιωτικών εταιριών. Η εκπαιδευτική διαδικασία συνδέεται άμεσα με το νέο εργασιακό μοτίβο.

Αν είσαι μαθητής

βλέπεις την πλήρη απαξίωση της εκπαίδευσης από την κυβέρνηση. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από την έλλειψη βιβλίων, καθηγητών, υλικοτεχνικών υποδομών. Βλέπεις τα ΜΜΕ να σε αποκαλούν αλήτη, σου απαγορεύουν κάθε πολιτική συζήτηση και στέλνουν την αστυνομία να σε συλλάβει θεωρώντας σε επικίνδυνο. Σε απειλούν ότι θα χάσεις τις εκδρομές σου, τα σαββατοκύριακά σου, τον ελεύθερο χρόνο σου για να σταματήσεις να αγωνίζεσαι. Ξεχνάνε ότι σε πολιόρκησαν με φωτοτυπίες, με εκπαίδευση-κατάντια. Εσύ θυμήσου, ότι οι γονείς αναγκάζονται να δεσμεύουν όλο και μεγαλύτερο κομμάτι από το εισόδημα τους για να σε ‘μορφώσουν’ (ζητούν από τους γονείς σου να πληρώσουν για τη θέρμανση).

Read the rest of this entry »

css.php