ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ

ΠΕΜΠΤΗ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ για συντονισμό:

Ή αυτοί θα κατεδαφίσουν το ασφαλιστικό, ή εμείς αυτούς! Να μην φτάσει στην Βουλή το αντιδραστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υλοποιώντας τις συμφωνίες και τα μνημόνια που εκ νέου σύναψε με τους εταίρους της (ΕΕ – ΔΝΤ – κεφαλαίου), επιχειρεί να ψηφίσει ένα ασφαλιστικό νομοσχέδιο-έκτρωμα! Διαλύουν έτσι τα απομεινάρια της κοινωνικής ασφάλισης, μειώνουν μισθούς και συντάξεις, κατεδαφίζουν την περίθαλψη και τα ταμεία, αυξάνουν τα χρόνια δουλειάς και την ανεργία!

Με τον νόμο αυτό επιχειρείται:

Η μετατροπή της ασφάλισης και της υγείας από κοινωνικό δικαίωμα σε ατομική υποχρέωση.

Η σύνταξη στα 67 ή στα 40 χρόνια εργασίας! Δουλειά λοιπόν μέχρι το θάνατο, αν φυσικά βρεις δουλειά με επίσημη ανεργία 27% και στους νέους 60%.

Η μείωση από 20 ως 30% στις συντάξεις για τους νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους, το τσάκισμα των αναπηρικών και των προνοιακών επιδομάτων, η σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ.

Η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, η ενοποίηση προς τα κάτω όλων των ασφαλιστικών ταμείων με νέα λεηλασία των τελευταίων αποθεματικών τους. Ο αφανισμός των μικρομεσαίων αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων και των νέων επιστημόνων.

Η υλοποίηση του στόχου του 3ου μνημονίου για περικοπή της κρατικής δαπάνης κατά 1,8 δις ευρώ για το ασφαλιστικό έχει ήδη εγγραφεί στον προϋπολογισμό του 2016.

Το κράτος θα εγγυάται μόνο την «εθνική σύνταξη» πείνας των 384 € (και αυτή με την προϋπόθεση της ανάπτυξης). Το υπόλοιπο μέρος θα είναι “ανταποδοτική”. Θα υπολογίζεται με μειωμένα ποσοστά αναπλήρωσης με βάση τον μέσο όρο όλου του εργασιακού βίου κι όχι με τον καταληκτικό μισθό ή έστω με την καλύτερη 5ετία ή 10ετία.

Αυξάνονται κατά 2% στις κύριες και 6% στις επικουρικές οι κρατήσεις για την υγειονομική περίθαλψη και η προβλεπόμενη νέα αύξηση εισφορών οδηγούν σε επιπλέον μείωση των μισθών. Εξανεμίζονται οι επικουρικές με τον «κανόνα βιωσιμότητας» (νέα ρήτρα μηδενικού ελλείμματος).

Μειώνεται κατά 10% ως 15% το εφάπαξ.

Φτιάχνουν πελατεία για τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες, για όσους τουλάχιστον μπορούν.

Το ασφαλιστικό δεν είναι μόνο η αξιοπρεπής σύνταξη. Προστατεύει κάθε εργαζόμενο και κατακτήθηκε με σκληρούς ταξικούς αγώνες. Είναι κυριολεκτικά ο ιδρώτας και το αίμα των εργαζομένων!Είναι η ασφάλιση του μικρού παιδιού και τα εμβόλιά του. Είναι το φάρμακό μας, όταν αρρωστήσουμε. Είναι το επίδομα της ασθένειας, οι ιατρικές εξετάσεις, η προστασία της μητρότητας. Είναι οι παροχές υγείας και πρόνοιας συνολικά. Το αντιλαϊκό ασφαλιστικό ν/σχέδιο οδηγεί τη νέα γενιά στην ανεργία και τη μετανάστευση.

Η κυβέρνηση βρίσκει στήριγμα, στους βιομηχάνους και τους επιχειρηματίες. Είναι αυτοί που έσπευσαν να δηλώσουν τη συναίνεσή τους στο ασφαλιστικό τερατούργημα, γιατί έχουν συμφέρον ταξικό, είναι δεμένοι με τις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις και τις αντιδραστικές τομές της ΕΕ και του ΔΝΤ. Για αυτούς και τα κέρδη τους άλλωστε γίνονται όλα!

Τα μέτρα τα ψηφίζουν όλοι μαζί οι μνημονιακοί! Αυτοί που τώρα «φωνάζουν» (από αντιδραστικές θέσεις), τόσο ως κυβερνήσεις, όσο και ως «οικουμενική συμπολίτευση» τους τελευταίους μήνες, ψήφισαν, εφάρμοσαν και στήριξαν την κατεδάφιση των κοινωνικών κατακτήσεων, των δικαιωμάτων και των κοινωνικών δαπανών. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμια και Λεβέντες… ψήφισαν τα προηγούμενα αντιδραστικά και αντεργατικά ασφαλιστικά. Ψήφισαν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα μνημόνια, μαζί και το 3ο, στα οποία προβλέπονταν οι βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές και τα σημερινά μέτρα της αντιασφαλιστικής «μεταρρύθμισης». Επί χρόνια συνέβαλαν στη λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων, τζογάρισαν στα χρηματιστήρια τα αποθεματικά τους και μέσω τουPSI, «κούρευαν» τις συντάξεις.

Δεν μπορούμε να «πάμε με αυτούς»! Δεν μπορούμε να πάμε με όσους στήριξαν το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα και μας καλούσαν να «Μείνουμε Ευρώπη»

Αγώνας ταξικός και ανατρεπτικός στα χέρια των εργαζόμενων, των ανέργων, της νεολαίας, της φτωχής αγροτιάς, των «μπλοκάκηδων»!

Η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων καλεί σε Ενωτικό, Αγωνιστικό Συντονισμό και πάλη τα σωματεία, τις λαϊκές συνελεύσεις, τις επιτροπές αγώνα, κάθε εργαζόμενο και άνεργο, νέο και συνταξιούχο. Τα σωματεία μας μέσα από συνελεύσεις και συντονισμένα πρέπει να συμβάλουν σε έναν ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ενάντια σ’ αυτούς που καταστρέφουν το μέλλον των εργαζομένων, της νέας γενιάς, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Αντεπίθεση και σύγκρουση με όλους αυτούς, που λεηλατούν τις ζωές μας.

Σε αυτόν τον μεγάλο και μαχητικό αγώνα χρειάζεται να σπάσουμε τα όρια που βάζει ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός της ΓΣΕΕ, αλλά και της ΑΔΕΔΥ και των μεγάλων Ομοσπονδιών, που δίνουν μάχες «συμβολικές» και όχι σύγκρουσης για να μην περάσουν τα μέτρα. Έχουν επιλέξει το δρόμο της υποταγής και όχι της ανατροπής των πολιτικών που εφαρμόζονται από κυβερνήσεις-ΕΕ-ΔΝΤ και εργοδοσία.

Δεν μπορούμε επίσης να στοιχηθούμε πίσω από τους γραβατομένους στο ΤΕΕ, στους Δικηγορικούς Συλλόγους, στους εμπόρους της ΕΣΕΕ κλπ. Αυτοί φωνάζουν για να μην πληρώσουν οι ίδιοι, αλλά να πληρώσουμε εμείς. Κάνουν «κριτική» για να διαπραγματευτούν καλύτερα τα δικά τους συμφέροντα. Αντίθετα, οι εργαζόμενοι και άνεργοι πρέπει να συναντηθούμε με τους χιλιάδες αμειβόμενους με μπλοκάκι, με τους νέους και μισθωτούς επιστήμονες, με τους μικρούς και φτωχούς αγρότες και εργάτες γης. Να μιλήσουμε από τη σκοπιά των δικών μας αναγκών, των δικών μας αιτημάτων!

Παλεύουμε με κριτήριο της ανάγκες των εργαζόμενων, τα συμφέροντα των φτωχών και των νέων. Όχι με βάση τα περιθώρια των «συμφωνιών», των «αντοχών» της «χώρας» και της οικονομίας ή τις «δυσκολίες» των εργοδοτών. Έχουμε σαφή θέση: Υπάρχει απίστευτος πλούτος (που τον παράγουμε με αίμα και ιδρώτα). Δεν θα πληρώσουμε όλοι μαζί τα σπασμένα. Να πληρώσει η εργοδοσία με βαριά φορολογία. Να πληρώσει το κράτος, αντί να τα δίνει στο τοκογλυφικό χρέος και στις τράπεζες. Να φέρουν πίσω τα κλεμμένα δις, που πήραν από τα ασφαλιστικά μας ταμεία, και φτάνουν για τις συντάξεις και για αυξήσεις!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Αποκλειστικά δημόσιο, καθολικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, ενάντια στο κεφαλαιοποιητικό σύστημα. Δωρεάν, υποχρεωτική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς εξαιρέσεις και προϋποθέσεις. Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι.

Την άμεση χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος και την επιστροφή των κλεμμένων αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων. Το κόστος ασφάλισης να βαραίνει εργοδότες και κράτος. Καμία αύξηση εισφορών για τους εργαζόμενους!

Αυξήσεις μισθών και συντάξεων τώρα για να ζήσουμε. Επαναφορά 13ου-14ου μισθού και σύνταξης για όλους. Καμία σύνταξη κάτω από το βασικό μισθό που διεκδικούν τα συνδικάτα σε κάθε κλάδο.

Σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας χωρίς όριο ηλικίας ή στα 60 έτη (58 για τις γυναίκες και βαρέα). Πλήρη ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα για όλες τις μορφές ελαστικής εργασίας. Η περίοδος ανεργίας να μετρά ως χρόνος ασφάλισης. Κανένας εργαζόμενος ανασφάλιστος! Κατάργηση της μαύρης εργασίας και όλων των μορφών «ευέλικτης» και ελαστικής εργασίας, αυστηρές ποινές στους εργοδότες.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ:

Ενάντια σε όλα τα μνημόνια και κάθε κυβέρνηση που τα προωθεί.

Για πλήρη διαγραφή του χρέους που καταβροχθίζει τον πλούτο που παράγουμε όπως και τα αποθεματικά των ταμείων.

Για την απαλλαγή από όλα τα ευρωενωσιακά σύμφωνα λιτότητας και αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων, τη ρήξη με το σφαγείο του ευρώ και της Ε.Ε.

Για να μπουν μπροστά τα εργατικά συμφέροντα και οι ανάγκες μας, να πληρώσει η εργοδοσία και το κεφάλαιο.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ !

Όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 4 Φεβρουαρίου

Συλλυπητήρια για τα ταξικά μας αδέρφια, τους τούρκους ανθρακωρύχους

Δηλώνουμε τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των αδερφών ανθρακωρύχων που θάφτηκαν ζωντανοί για από τα συμφέροντα της φασιστικής κυβέρνησης Ερντογάν. Ο καπιταλισμός έδειξε για ακόμη μια φορά το απάνθρωπο πρόσωπό του. Για να γλιτώσει μερικά δολάρια για μέτρα ασφαλείας, προτίμησε να θυσιάσει τις ζωές μερικών εκατοντάδων ανθρώπων. Ανάμεσα σε αυτούς και 15χρονα παιδιά, που αντί να πηγαίνουν σχολείο, δούλευαν στα κάτεργα του κάθε καπιταλιστή.
Και ο φασίστας Ερντογάν αντί να σκύψει το κεφάλι, να ζητήσει συγνώμη, να αποδώσει ευθύνες εκεί που πρέπει και μετά να παραιτηθεί, κάθεται και κάνει ιστορικές αναδρομές για το πόσο σύνηθες φαινόμενο είναι αυτό, λες και πρόκειται για κάποιον σεισμό ή τυφώνα.
Όσο υπάρχει καταπίεση θα στεκόμαστε στο πλευρό των καταπιεσμένων. Συμπαράσταση στα ταξικά μας αδέρφια, τους Τούρκους ανθρακωρύχους.

ΟΥΤΕ ΕΘΝΙΚΟΣ, ΟΥΤΕ ΙΕΡΟΣ. Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΟΣ.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

‘’ Αυτές οι μέρες, είναι δικές μας, δεν τους τις χαρίζουμε.’’ ΚΑΛΕΣΜΑ

Το χέρι της καταστολής, απλώθηκε, μεγάλωσε και αποθρασύνθηκε. Θέλουν να το συνηθίσουμε. Να συνηθίσουμε τον φόβο τον τρόμο, την υποταγή. Από τα σχολεία, στον αγώνα των κατοίκων στις Σκουριές, στους διοικητικούς, στους ανέργους, στους ‘’ εξαθλιωμένους ‘’, στους κοινωνικούς χώρους, στους αγωνιστές… Η βιομηχανία δημιουργίας έντασης και επίθεσης σε όλους εμάς είναι στο αποκορύφωμα της.

Άλλοτε δακρύζουμε, θυμώνουμε, εκνευριζόμαστε… Για τον Αλέξη! φωνάζουμε τους Δεκέμβρηδες. Αλήθεια σε κάθε Δεκέμβρη έρχεται άλλος αέρας. Ανατρεπτικός. Τουλάχιστον παιδαγωγικός. Δίδαξε πολλά η αντίσταση, η οργάνωση, η ανυπακοή τον δεκέμβρη του ’08. Το μακρύ χέρι το κράτους – κυβέρνησης – καταστολής οδήγησε στην δολοφονία του 15χρονου Αλέξη. Έτσι απλά και ξεκάθαρα. Να συνηθίσουμε στον θάνατο, στην βία. Αφού οι πολιτικοί προϊστάμενοι έθρεψαν το τέρας της καταστολής, μετά ‘έτρεξαν’, να τα μαζέψουν. Το ίδιο συνονθύλευμα. Κούγιας, συκοφαντίες, υπουργοί, όλοι μαγείρεψαν το κόνιο της κοινωνίας.

Έπεσαν στο κενό όμως οι προσπάθειες τους. Η κοινωνία με πρωτοπόρα την νεολαία αντιστάθηκε, οργανώθηκε, άφησε παρακαταθήκη μαζικότατες κινητοποιήσεις και αναζητήσεις, Άφησε και ερωτήματα, όχι αινίγματα. Μπορούμε τελικά να αλλάξουμε τον κόσμο; Είναι εφικτό; Ανολοκλήρωτο το εγχείρημα του δεκέμβρη, αλλά η σπορά των αγώνων θα πιάσει τις ανάγκες της νεολαίας και της κοινωνίας σήμερα και θα απαντήσει. Ναι θα τον αλλάξουμε αυτόν τον κόσμο, τον παλιό, τον γερασμένο. Ο νέος κόσμος πασχίζει να γεννηθεί.

Αλέξης, Λαμπράκης, Πέτρουλας, Κουμής, Κανελλοπούλου, Βασιλακοπούλου, Καλτεζάς, Γρηγορόπουλος, Καναούτης, Φύσσας. Ή Γρηγόρης, Σωτήρης, Ιάκωβος, Σταματίνα, Σωτηρία, Μιχάλης, Θανάσης, Παύλος, γιατί εμείς διαβάζουμε την ιστορία σε μικρά ονόματα. Κι οι άλλοι; Οι τρεις μετανάστες που πνίγηκαν στον Έβρο το Μάρτιο του 2011, ένα παιδί με τη μαμά του και ένας άντρας 25 χρονών, δε μάθαμε ποτέ τα μικρά τους ονόματα. Εκείνο το παιδί που σκοτώθηκε όταν ανατινάχτηκε δίπλα του ένα γκαζάκι; Ο Λουκμάν που τον έφαγαν οι φασίστες; Ο παππούς που αυτοκτόνησε στο Σύνταγμα; Οι εκπαιδευτικοί που πνίγηκαν από το σχολείο στο σπίτι στη Ρόδο; Η δασκάλα που σκοτώθηκε ενώ ετοίμαζε τη σχολική γιορτή στη Θεσσαλονίκη; Οι χιλιάδες αυτόχειρες της κρίσης; Οι ανασφάλιστοι; Τα μαγκάλια που μας δηλητηριάζουν; Η μικρή 13χρονή και ο πεντάχρονος; Οι δύο φοιτητές;

Τελικά να μην ξεχνάμε, ο κάθε αγώνας, μικρός και μεγάλος είναι και αγώνας για την επιβίωση. Φυσική και βιολογική, κοινωνική και πολιτική. Αγώνας για την ζωή και τα δημοκρατικά δικαιώματα.

Καλούμε σε παρουσία στην πλατεία, την Παρασκευή στις 18 : 00, ημέρα μνήμης για την κρατική δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Να φέρουμε στο προσκήνιο τα δημοκρατικά δικαιώματα.

Ανοιχτή Συνέλευση Ορεστιάδας

a.s_orestiadas@ymail.com

Απολογιστικό κείμενο για το 3ο αντιφασιστικό-αντιρατσιστικό φεστιβάλ

Σε συνδιοργάνωση με την Αντιφασιστική Συνέλευση Ορεστιάδας, τους εργαζόμενους της ΕΡΑ Ορεστιάδας και την Β’ ΕΛΜΕ Έβρου

Όταν συνηθίζεις το τέρας, αρχίζεις να του μοιάζεις (Μάνος Χατζηδάκης για τον φασισμό)

 

Ο Φασισμός θεραπεύεται με το διάβασμά. Ο Ρατσισμός με το ταξίδι. (Miguel de Unamuno)

 

Κλείνοντας την απολογιστική μας συνέλευση θα θέλαμε να ανακοινώσουμε τα πολιτικά μας συμπεράσματα, αλλά και να επαναλάβουμε τους λόγους για τους όποιους απαντήσαμε για 3η συνεχόμενη χρονιά με ένα φεστιβάλ στα φασιστικά, ρατσιστικά, και αντιμεταναστευτικά αισθήματα που τρέφουν κάποιοι κάτοικοι αυτής της χώρας γενικότερα, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Ορεστιάδας πιο συγκεκριμένα, είτε από άγνοια είτε από βούληση, είτε από… μόδα. Read the rest of this entry »

Δεν ενδιαφέρεται κανένας. Μας εξοντώνουν. Να στελεχωθούν πλήρως όλα τα νηπιαγωγεία.

Στιγμές εξόντωσης βιώνουν πολλές οικογένειες που μέσα σε όλη την κοινωνική καταβύθιση ήρθε να προστεθεί και η απουσία νηπιαγωγών στα σχολεία των παιδιών τους. Μαζί με το νηπιαγωγείο των Δικαίων και το 10ο ολοήμερο νηπιαγωγείο υπολειτουργεί ή πολύ πιθανόν να καταργήθηκε κιόλας. Ουσιαστικά λοιπόν ούτε το συγκεκριμένο νηπιαγωγείο λειτουργεί και 25 παιδάκια μαζί με τις οικογένειες τους βιώνουν αυτήν την ταλαιπωρεία. Τελικά η κυβέρνηση και οι τοπικοί άρχοντες έχουν βάλει σαν στόχο να …αναπτύξουν τα οργανικά κενά, να διαλύσουν όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες, να μας πλήξουν και άλλο. Περιφέρεια και δήμος δεν τολμούν σε καμία απολύτως αποφασιστική κίνηση. Διαχειρίζονται τα προβλήματα και τα γεγονότα, και… μένουν μόνο σε αυτό, στην διαχείριση και στην επικοινωνία. Οι λύσεις δίνονται με σοβαρότητα, με αξιώσεις και διεκδικήσεις. Στην καταστροφολογία όλοι είναι πρώτοι. Πρώτοι στέλνουν τις λίστες με τους απολυμένους και τις διαθεσιμότητες, πρώτοι αφήνουν απλήρωτους εργαζόμενους στις κοινωνικές και προνοιακες υπηρεσίες του δήμου, πρώτοι απουσιάζουν απο κάθε κινητοποίηση νηπιαγωγών-δημοτικών υπαλλήλων-σχ.φυλάκων κτλ.. Απαιτούμε άμεση κάλυψη ΟΛΩΝ των οργανικώς αναγκών σε ΟΛΑ τα σχολεία και τα ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ. Το ίδιο να γίνει σε όλες τις υπηρεσίες που αυτόν τον καιρό ενω γκρεμίζονται μία μία (βλέπε βοήθεια στο σπίτι), όλοι οι “αρμόδιοι” δεν τολμούν να χαλάσουν χατίρι στις κυβερνητικές επιλογές. Στο κάτω κάτω γνωρίζουμε ότι αν δεν το κάνουμε εμείς, δεν θα γίνει ποτέ. Όλοι πρέπει να πάρουν θέση αλλά πολύ περισσότερο εμείς να διασφαλίσουμε τις ανάγκες μας.Εδώ και τώρα προτεραιότητα στα δύο νηπιαγωγεία, εδώ και τώρα να διαφυλάξουμε και να ενισχύσουμε να δημόσια κοινωνικά αγαθά που μας έχουν τσακίσει. Υγεία, ενημέρωση, εκπαίδευση κτλ. Τελικά μετά τους εργαζόμενους της ερτ, τους γιατρούς και τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, τους εκπαιδευτικούς, τους δημοτικούς υπαλλήλους, τους σχολικούς φύλακες ήρθε… και η σειρά των νηπίων και των γωνιών. Θα τους σταματήσουμε.

Προτίνεται μάζεμα και συνάντηση των γονιών στο προάυλιο της ερα για συντονισμό και άμεση κινητοποίηση με συνύπαρξη φορέων της πόλης, (β’ελμε, εργαζόμενοι ερα, σχ.φύλακες, ενωση γονέων και κηδεμόνων) εργαζόμενοι και φοιτητες της πόλης.

Ανοιχτή Συνέλευση Ορεστιάδας

a.s_orestiadas@ymail.com

ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

web_poster

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Είμαστε εδώ για να υποδείξουμε την άμεση ανάγκη δημιουργίας ενός ενωμένου αντιφασιστικού μετώπου και να σας καλέσουμε στην ίδρυση μιας αντιφασιστικής συνέλευσης στην πόλη μας. 

-Γιατί τα εργατικά κινήματα, από την Ισπανία του 30’ και την Ιταλία του 40’, μέχρι και την Ελλάδα της δικτατορίας, έχουν συνδεθεί άρρηκτα με τον αντιφασισμό.

-Γιατί ο φασισμός είναι το μαντρόσκυλο των αφεντικών και των διεφθαρμένων πολιτικών. Άλλωστε κάνει την εμφάνιση του μόνο σε εποχές και σε περιοχές που βιώνουν βαθιές καπιταλιστικές και κοινωνικοοικονομικές κρίσεις.

-Γιατί τα στελέχη φασιστικών οργανώσεων είναι εκπαιδευμένα στο να μισούν, να διαχωρίζουν και να καταστρέφουν.

-Γιατί πίσω από τη μάσκα του δήθεν πατριωτισμού χαμογελάνε σαδιστικά ο Χίτλερ και ο Μουσολίνι.

-Γιατί πίσω από τον μανδύα της εθνικής αγανάκτησης κρύβονται συμφέροντα που δεν έχουν πατρίδα και χρώμα.

-Γιατί ο τοπικός εκπρόσωπος αυτού του μορφώματος, που ακούει στο όνομα χρυσή αυγή, χρηματοδοτείται από μεγιστάνες και εφοπλιστές όπως ο Θεοδωρακόπουλος

-Γιατί η σχέσεις της χ.α. με την κυβέρνηση της ΝΔ είναι διαχρονική και παθιασμένη, που μέχρι και τα προεκλογικά της φυλλάδια στα τυπογραφεία της ΝΔ τα τύπωνε.

-Γιατί οι φασίστες έβγαλαν κυνικά την ουρά τους απ’ έξω στο θέμα της ΕΡΤ

-Γιατί ποτέ δεν μιλάνε για δικαιώματα εργατών, χαμηλόμισθων, απολυμένων και ανέργων. Ποτέ δεν στηρίζουν κάποιον λαϊκό αγώνα, κάποια απεργία, κάποια πορεία.

-Γιατί στηρίζουν τον καναδικό κολοσσό «ελντοραντο» και τις καταστροφικές επενδύσεις του στη χώρα μας.

-Γιατί το Μάρτη 2013 κατέθεσαν στη Βουλή ερώτηση με θέμα: «Λύση στη χρηματοδότηση των ναυτιλιακών εταιρειών». Ζητούσαν, δηλαδή, το ελληνικό δημόσιο και ο ελληνικός λαός να επιδοτήσουν παραπέρα τους εφοπλιστές, να αποπληρώσουν το τραπεζικό δάνειο ενός μεγαλοεπιχειρηματία αν η πλοιοκτήτρια off shore του κηρύξει για το τυπικό μια πτώχευση γλιτώνοντας ο ίδιος την αποπληρωμή.

-Γιατί τάχτηκαν επίσημα στη βουλή τον περασμένο Νοέμβριο κατά της φορολόγησης του εφοπλιστικού κεφαλαίου που αφορά την ποντοπόρο ναυτιλία.

-Γιατί δεν τους νοιάζει η καταγωγή του εργάτη, αρκεί να δουλεύει σαν δούλος για 18ε μεροκάματο, με ατομικές συμβάσεις και φυσικά χωρίς να συνδικαλίζεται.

-Γιατί εχθρός τους δεν είναι ο «λαθρομετανάστης» ή ο «εβραίος». Είναι, πάνω απ’ όλα αυτός που αντιστέκεται στην αδικία, αυτός που δεν σκύβει το κεφάλι στο καθεστώς.

-Γιατί τους γύρισαν την πλάτη σωματεία ναυτεργατών, οικοδόμων, γιατρών και νοσηλευτών, τους έδιωξαν από τα σχολεία δάσκαλοι και καθηγητές, τους αποκήρυξαν αθλητές και φίλαθλοι, άνθρωποι του πνεύματος και των τεχνών.

-Γιατί ο άνθρωπος που κινεί τα νήματα της χ. α., είναι ο αδερφός του ηγέτη Μιχαλολιάκου, ο μεγαλοδικηγόρος Παναγιώτης Μιχαλολιάς, συνήγορος, μεταξύ άλλων, του Κοσκωτά, του Εφραίμ, του Τσοχαντζόπουλου, του ακροδεξιού μεγαλοεκδότη Μιχαλόπουλου και του πρώην χρυσαυγίτη Περίανδρου.

-Γιατί δεν θέλουμε να στιγματιστούμε από την ιστορία ως μισάνθρωποι, ρατσιστές, υμνητές του ναζισμού, δειλοί και ύπουλοι.

-Γιατί θέλουμε να είμαστε περήφανοι σαν λαός και σαν άτομα για τον πολιτισμό, το πνεύμα, το φιλότιμο, την υπερηφάνεια, αλλά και για τους τίμιους και δίκαιους αγώνες μας.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΣΕΠΤ. 2013, ΩΡΑ 19.00

Η ΕΡΤ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΗ… ΑΥΤΗ Η ΕΡΤ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

‘’απόσπασμα από το spot των εργαζομένων’’

Έγινε και αυτό! Σίγησαν την ΕΡΤ. Βυθίστηκε στο σκοτάδι λοιπόν η Ελληνική ΡαδιοΤηλεόραση και μαζί με αυτήν βυθίστηκε και η ελπίδα του κοσμάκη να έχει πρόσβαση στην διαφορετική – ελεύθερη πληροφόρηση, να έχει ελπίδα για την διαχείριση του κοινωνικού αγαθού της ενημέρωσης. Η μαυρίλα βέβαια καταπλάκωσε και τους περίπου 2500 εργαζόμενους που μαζί με αυτούς τώρα παίρνουν σειρά και εργαζόμενοι σε άλλους κλάδους. Στον θυσιαστήριο βέβαια της ατζέντας βρίσκονται ήδη και άλλα δημόσια κοινωνικά αγαθά. Έτσι,! για να μάθουμε! Θέλουν να μας υποδείξουν την καθήλωση, την βαρβαρότητα, ό,τι έτσι μας χρειάζεται… για να μάθουμε να είμαστε σπάταλοι και αχάριστοι…
Θέλουν λοιπόν τα αγαθά και τις υπηρεσίες ιδιωτικοποιημένες, και εμάς να ιδιωτεύουμε. Έτσι τους περνάνε και τα δύο. Από το πρώτο εξυπηρετούν τους νταβατζήδες της τρόικα και τα προγράμματα ‘ανάπτυξης’ (sic!!), από το δεύτερο μένουν αλώβητοι αφού ο καθένας μπορεί να συναντήσει ταυτόχρονα τον εχθρό και τον φίλο του, στο πρόσωπο του διπλανού του.
Αφού πρώτα κυβέρνηση και πολιτικοί προϊστάμενοι, τοποθέτησαν σε διοικητικά αξιώματα της ΕΡΤ τους υπηρέτες και τους ‘εγκάρδιους’ τους, φρόντισαν έπειτα να λιντσάρουν όλο το προσωπικό και τους εργαζόμενους που υπέστησαν και αυτοί την βάρβαρη μείωση των μισθών και την αγωνία της επιβίωσης. Αφού πρώτα φρόντισαν να γελοιοποιήσουν την ΕΡΤ με την παρουσία του κάθε Λιάτσου και την εμφάνιση της κάθε ‘σπατάλης’, θέλουν τώρα να την εξορθολογήσουν με καινούριο οργανόγραμμα – λαιμητόμο.

Θέλουμε την ΕΡΤ, ελεύθερη, ζωντανή, δημόσια ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΡΑΤΙΚΗ. Η ΕΡΤ ανήκει στην κοινωνία και όχι στην εκάστοτε κυβέρνηση, στα εκάστοτε υποτακτικά τσιράκια. Δεν είμαστε ούτε με τα πρωινά ‘magazino’ που αποχαυνώνουν, ούτε με τους Λιάτσους, ούτε με τα καλά ακριβοπληρωμένα αφεντικά της ΕΡΤ… Είμαστε με την ΕΡΤ, του ιστορικού της αρχείου, με την ΕΡΤ των φωτορεπόρτερ της και των τεχνικών της, με την ΕΡΤ της καθημερινής ανάγκης να προβάλλεται η αγωνία του λαού, με την ΕΡΤ που καταπιάνεται στις ανάγκες της κοινωνίας, την ΕΡΤ που αντιστέκεται…
Σκεφτόμαστε την ασυδοσία που θα αποκτήσουν τα υπόλοιπα ιδιωτικά κανάλια, αφού ο κακός αδελφός εγκαταλείψει την ενημέρωση. Βούτηρο στο ψωμί του Πρεντεντέρη και τον Μπομπολαίων το κλείσιμο της ΕΡΤ. Ανοίγεται σε αυτούς πλέον η πρόσβαση για τον πλήρη ευτελισμό της ενημέρωσης, για την πλήρη προπαγάνδα.
Είναι πραγματικά αξιόλογο το πώς λειτουργεί η ΕΡΤ, αυτές τις μέρες, χωρίς τα αφεντικά της, αλλά με τους απολυμένους εργαζόμενους της. Είναι αυτός ο αέρας που θέλουμε να έχει η ΕΡΤ και μετά την νίκη ενάντια στην κυβέρνηση, ενάντια σε κάθε χουντική πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Είναι η ΕΡΤ που από εδώ και πέρα θα τα λέει έξω από τα δόντια, με την καθαρή ανάσα της αλληλεγγύης και της υποστήριξης της κοινωνίας. Πρέπει να αντισταθούμε σε κάθε τέτοια τρομοκρατική – χουντική ενέργεια (που κοντεύει να γίνει συνήθεια) με ενιαίο μαζικό και ανυποχώρητο τρόπο. Μια τέτοια ΕΡΤ που θα λέει αυτά που ακριβώς συμβαίνουν χωρίς να διολισθαίνει στους ανταγωνισμούς, σε υποταγές, σε κέρδη και ζημίες. Τέτοιος θέλουμε να είναι και ο ρόλος των εργαζομένων. Παρά λοιπόν τις ανελέητες επιθέσεις σε αυτούς, περί φαγώματος και ‘ότι μπαίνει μέσα το μαγαζί’, οι απαντήσεις δίνονται, και είναι τέτοιες που πονάνε και μορφώνουν…

Θέλουμε την ΕΡΤ ανοιχτή, δημόσια, ελεύθερη, πιο κοντά στις ανάγκες της κοινωνίας.
Καμία σκέψη για απολύσεις. Να γυρίσουμε τούμπα την ατζέντα και στις υπόλοιπες που ετοιμάζουν. Να αρθούν αυτές που έχουν γίνει και κάλυπταν κοινωνικές ανάγκες.
Καμία σκέψη για επέμβαση της αστυνομίας. Περιφρουρούμε τα δημόσια – κοινωνικά αγαθά. Ανήκουν σε εμάς και δεν τα διαπραγματευόμαστε. 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ATHENS.INDYMEDIA, ΣΤΟΝ 98FM ΚΑΙ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΕΝΤΑΣΗ

Για ένα χουντικό καθεστώς ο καλύτερος λαός είναι αυτός που δεν ρωτάει, δεν ψάχνει, δεν απορεί, δεν ακούει και δεν βλέπει παρά μόνο αυτά που επιτρέπεται να ακούσει και να δει. Μπορεί η ακοή και η όραση να είναι κεκτημένα εκατομμυρίων χρόνων εξέλιξης, παρόλα αυτά όμως, ο άνθρωπος κατάφερε να παρέμβει ακόμα και εκεί. Κατάφερε με νόμους και κανόνες να δαμάσει ακόμα και τις αισθήσεις. Και οι νόμοι είναι σοφοί, φτιάχνονται για το καλό των λαών, για την προστασία τους. Όμως…

Ο Γκοντβιν είχε πει ότι «οι νόμοι δεν είναι προϊόν της σοφίας των προγόνων μας, αλλά προϊόν των παθών τους, της δειλίας τους, των ζηλοφθονιών τους και της φιλοδοξίας τους». Όταν μάλιστα αυτό το προϊόν γίνεται όπλο στα χέρια μιας εξουσίας δειλής, ζηλόφθονης και εκδικητικής και καταπατείται κατά κόρων από την ίδια ή παρακάμπτεται κατά βούληση υπέρ του συμφέροντος αυτής, για ποια υποχρέωση υπακοής στους νόμους μιλάμε; Για ποια άνευ όρων τήρησή τους;

Τα καθεστωτικά χτυπήματα στα μέσα αντιπληροφόρησης μόνο τυχαία δεν είναι. Η αριστεροκεντροακροδεξιά συγκυβέρνηση της ελληνικής δημοκρατορίας ξέρει πολύ καλά ότι, παρόλα τα σκληρότατα μέτρα που έχουν επιβληθεί τα τελευταία τρία χρόνια που μαίνεται η καπιταλιστική κρίση στον δυτικό κόσμο, και μάλιστα σχεδόν χωρίς αντίδραση και αντίσταση από μεριάς του λαού, κινδυνεύει. Και θα κινδυνεύει πάντα όσο υπάρχουν άνθρωποι που θα αποκαλύπτουν ότι πάει να αποκρυφτεί, που θα βροντοφωνάζουν ότι απαγορεύεται τα ειπωθεί, που θα φανερώνουν ότι πάει να κουκουλωθεί. Κινδυνεύει και το ξέρει. Πανικοβάλλεται. Φοβάται. Αυτό δείχνει με τις σπασμωδικές κινήσεις της να απομονώσει, να τρομοκρατήσει ή να φυλακίσει αγωνιστές με αστεία επιχειρήματα και πλαστά κατηγορητήρια. Αυτό δείχνει με τη μανία της (και καταπατώντας τους δικούς της νόμους, που βέβαια δεν ισχύουν για αυτήν) να χτυπήσει  τις καταλήψεις και τους αυτοοργανωμένους χώρους. Αυτό  δείχνει με την απελπισμένη προσπάθεια της να φιμώσει τα μέσα αντιπληροφόρησης, που έχουν εξελιχτεί σε ένα μεγάλο αγκάθι για αυτήν. Αυτό δείχνει και με τις φωνές κλινικών περιπτώσεων τύπου Άδωνη, που ωρύονται και χτυπιούνται σαν 8χρονα αγοράκια στο άκουσμα και μόνο της λέξης indymedia. (Και όπως είπες και εσύ, κύριε Γεωργιάδη, ξυδάκι…)

Η Ανοιχτή Συνέλευση Ορεστιάδας θεωρώντας και αυτή τον εαυτό της ένα ζωτικό κομμάτι της αντίστασης, δηλώνει την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της σε όλες τις φωνές αντιπληροφόρησης που δεχτήκανε τα καθεστωτικά χτυπήματα, αλλά δεν μασήσανε ούτε στιγμή, δεν έσκυψαν το κεφάλι, δεν τα παράτησαν, δεν συμβιβάστηκαν όπως τόσοι και τόσοι…

Κάθε ενέργεια κατασταλτικής φύσης απέναντι στο ταξικό κίνημα πρέπει να μας αφυπνίζει και να μαζικοποιούμε όλα τα όργανα και τους αντιθεσμούς που έχουμε στα χέρια μας. Να μαζικοποιήσουμε τις συνελεύσεις πόλεων/γειτονιών, τα πρωτοβάθμια σωματεία, τις εργατικές συλλογικότητες, τις μαχητικές πορείες και τις καταλήψεις δημοσίων κτιρίων, γιατί αυτός είναι ο δρόμος ώστε να ανατρέψουμε κάθε επίθεση, κάθε μέτρο και κάθε χτύπημα του φαύλου πολιτικού συστήματος που μας θέλει δούλους του 21ου αιώνα.

Δεν θα επιτρέψουμε να κουρελιαστεί η αξιοπρέπειά μας, δεν θα χαθούμε στην εξαθλίωση, την απελπισία και την απομόνωση, δεν θα ανεχτούμε άλλους καψοπρετεντέρηδες να μας κάψουν τα μυαλά και να μας παρουσιάζουν το μαύρο ως άσπρο, μέχρι να φτάσουν στο σημείο να μας πείσουν ότι για όλα φταίμε εμείς!

 

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

ΚΑΝΕΝΑ ΒΡΩΜΟΧΕΡΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΙΜΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ATHENS.INDYMEDIA, ΣΤΟΝ 98FM ΚΑΙ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΕΝΤΑΣΗ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ, ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2013

Μήνυμα της Ανοιχτής Συνέλευσης Ορεστιάδας

Η ανοιχτή συνέλευση Ορεστιάδας επισημαίνει και τοποθετεί ως πολύ σημαντικό γεγονός για την περιοχή μας, το ενδιαφέρον των πολιτών και επαγγελματιών για την άμεση ανταπόκρισή τους στην περισυλλογή ρούχων, φαρμάκων, και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες και μετανάστες που κρατούνται παράνομα και σε εξευτελιστικές συνθήκες στο Φυλάκιο της Ορεστιάδας. Ό,τι δεν μπορούν (και δεν θέλουν) να κάνουν οι κρατικές δομές, μπορεί να το κάνει ο ίδιος ο λαός για να σβήσει το φυτίλι που προσπαθούν να μας βάλουν, για να μας κάψει ΟΛΟΥΣ. Δεν είναι και δεν πρέπει να γίνει συνήθεια στην περιοχή μας η απάθεια, η μη συμμετοχή, η ανακρίβεια, το ψέμα, τα σφαγεία στις πλατείες και άλλα. Η αλληλεγγύη μπορεί να γίνει το όπλο για όλους μας. Για όλους εμάς που έχουμε κάποια ανάγκη αλλά η σκληρή και επιθετική ¨καθημερινότητα¨ που ζούμε εξ ‘ αιτίας του άθλιου συστήματος της εκμετάλλευσης, μας οδηγεί στο να την απομονώνουμε. Αυτό βολεύει αυτούς, εμείς βολευόμαστε μόνο με το συμφέρον της κοινωνίας, του λαού και των καταπιεσμένων. Και έτσι θα αλλάξουν τα πράγματα…

Ανοιχτή Συνέλευση Ορεστιάδας

Μάρτιος 2013

css.php