ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ

ΠΕΜΠΤΗ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ για συντονισμό:

Ή αυτοί θα κατεδαφίσουν το ασφαλιστικό, ή εμείς αυτούς! Να μην φτάσει στην Βουλή το αντιδραστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υλοποιώντας τις συμφωνίες και τα μνημόνια που εκ νέου σύναψε με τους εταίρους της (ΕΕ – ΔΝΤ – κεφαλαίου), επιχειρεί να ψηφίσει ένα ασφαλιστικό νομοσχέδιο-έκτρωμα! Διαλύουν έτσι τα απομεινάρια της κοινωνικής ασφάλισης, μειώνουν μισθούς και συντάξεις, κατεδαφίζουν την περίθαλψη και τα ταμεία, αυξάνουν τα χρόνια δουλειάς και την ανεργία!

Με τον νόμο αυτό επιχειρείται:

Η μετατροπή της ασφάλισης και της υγείας από κοινωνικό δικαίωμα σε ατομική υποχρέωση.

Η σύνταξη στα 67 ή στα 40 χρόνια εργασίας! Δουλειά λοιπόν μέχρι το θάνατο, αν φυσικά βρεις δουλειά με επίσημη ανεργία 27% και στους νέους 60%.

Η μείωση από 20 ως 30% στις συντάξεις για τους νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους, το τσάκισμα των αναπηρικών και των προνοιακών επιδομάτων, η σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ.

Η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, η ενοποίηση προς τα κάτω όλων των ασφαλιστικών ταμείων με νέα λεηλασία των τελευταίων αποθεματικών τους. Ο αφανισμός των μικρομεσαίων αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων και των νέων επιστημόνων.

Η υλοποίηση του στόχου του 3ου μνημονίου για περικοπή της κρατικής δαπάνης κατά 1,8 δις ευρώ για το ασφαλιστικό έχει ήδη εγγραφεί στον προϋπολογισμό του 2016.

Το κράτος θα εγγυάται μόνο την «εθνική σύνταξη» πείνας των 384 € (και αυτή με την προϋπόθεση της ανάπτυξης). Το υπόλοιπο μέρος θα είναι “ανταποδοτική”. Θα υπολογίζεται με μειωμένα ποσοστά αναπλήρωσης με βάση τον μέσο όρο όλου του εργασιακού βίου κι όχι με τον καταληκτικό μισθό ή έστω με την καλύτερη 5ετία ή 10ετία.

Αυξάνονται κατά 2% στις κύριες και 6% στις επικουρικές οι κρατήσεις για την υγειονομική περίθαλψη και η προβλεπόμενη νέα αύξηση εισφορών οδηγούν σε επιπλέον μείωση των μισθών. Εξανεμίζονται οι επικουρικές με τον «κανόνα βιωσιμότητας» (νέα ρήτρα μηδενικού ελλείμματος).

Μειώνεται κατά 10% ως 15% το εφάπαξ.

Φτιάχνουν πελατεία για τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες, για όσους τουλάχιστον μπορούν.

Το ασφαλιστικό δεν είναι μόνο η αξιοπρεπής σύνταξη. Προστατεύει κάθε εργαζόμενο και κατακτήθηκε με σκληρούς ταξικούς αγώνες. Είναι κυριολεκτικά ο ιδρώτας και το αίμα των εργαζομένων!Είναι η ασφάλιση του μικρού παιδιού και τα εμβόλιά του. Είναι το φάρμακό μας, όταν αρρωστήσουμε. Είναι το επίδομα της ασθένειας, οι ιατρικές εξετάσεις, η προστασία της μητρότητας. Είναι οι παροχές υγείας και πρόνοιας συνολικά. Το αντιλαϊκό ασφαλιστικό ν/σχέδιο οδηγεί τη νέα γενιά στην ανεργία και τη μετανάστευση.

Η κυβέρνηση βρίσκει στήριγμα, στους βιομηχάνους και τους επιχειρηματίες. Είναι αυτοί που έσπευσαν να δηλώσουν τη συναίνεσή τους στο ασφαλιστικό τερατούργημα, γιατί έχουν συμφέρον ταξικό, είναι δεμένοι με τις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις και τις αντιδραστικές τομές της ΕΕ και του ΔΝΤ. Για αυτούς και τα κέρδη τους άλλωστε γίνονται όλα!

Τα μέτρα τα ψηφίζουν όλοι μαζί οι μνημονιακοί! Αυτοί που τώρα «φωνάζουν» (από αντιδραστικές θέσεις), τόσο ως κυβερνήσεις, όσο και ως «οικουμενική συμπολίτευση» τους τελευταίους μήνες, ψήφισαν, εφάρμοσαν και στήριξαν την κατεδάφιση των κοινωνικών κατακτήσεων, των δικαιωμάτων και των κοινωνικών δαπανών. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμια και Λεβέντες… ψήφισαν τα προηγούμενα αντιδραστικά και αντεργατικά ασφαλιστικά. Ψήφισαν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα μνημόνια, μαζί και το 3ο, στα οποία προβλέπονταν οι βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές και τα σημερινά μέτρα της αντιασφαλιστικής «μεταρρύθμισης». Επί χρόνια συνέβαλαν στη λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων, τζογάρισαν στα χρηματιστήρια τα αποθεματικά τους και μέσω τουPSI, «κούρευαν» τις συντάξεις.

Δεν μπορούμε να «πάμε με αυτούς»! Δεν μπορούμε να πάμε με όσους στήριξαν το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα και μας καλούσαν να «Μείνουμε Ευρώπη»

Αγώνας ταξικός και ανατρεπτικός στα χέρια των εργαζόμενων, των ανέργων, της νεολαίας, της φτωχής αγροτιάς, των «μπλοκάκηδων»!

Η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων καλεί σε Ενωτικό, Αγωνιστικό Συντονισμό και πάλη τα σωματεία, τις λαϊκές συνελεύσεις, τις επιτροπές αγώνα, κάθε εργαζόμενο και άνεργο, νέο και συνταξιούχο. Τα σωματεία μας μέσα από συνελεύσεις και συντονισμένα πρέπει να συμβάλουν σε έναν ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ενάντια σ’ αυτούς που καταστρέφουν το μέλλον των εργαζομένων, της νέας γενιάς, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Αντεπίθεση και σύγκρουση με όλους αυτούς, που λεηλατούν τις ζωές μας.

Σε αυτόν τον μεγάλο και μαχητικό αγώνα χρειάζεται να σπάσουμε τα όρια που βάζει ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός της ΓΣΕΕ, αλλά και της ΑΔΕΔΥ και των μεγάλων Ομοσπονδιών, που δίνουν μάχες «συμβολικές» και όχι σύγκρουσης για να μην περάσουν τα μέτρα. Έχουν επιλέξει το δρόμο της υποταγής και όχι της ανατροπής των πολιτικών που εφαρμόζονται από κυβερνήσεις-ΕΕ-ΔΝΤ και εργοδοσία.

Δεν μπορούμε επίσης να στοιχηθούμε πίσω από τους γραβατομένους στο ΤΕΕ, στους Δικηγορικούς Συλλόγους, στους εμπόρους της ΕΣΕΕ κλπ. Αυτοί φωνάζουν για να μην πληρώσουν οι ίδιοι, αλλά να πληρώσουμε εμείς. Κάνουν «κριτική» για να διαπραγματευτούν καλύτερα τα δικά τους συμφέροντα. Αντίθετα, οι εργαζόμενοι και άνεργοι πρέπει να συναντηθούμε με τους χιλιάδες αμειβόμενους με μπλοκάκι, με τους νέους και μισθωτούς επιστήμονες, με τους μικρούς και φτωχούς αγρότες και εργάτες γης. Να μιλήσουμε από τη σκοπιά των δικών μας αναγκών, των δικών μας αιτημάτων!

Παλεύουμε με κριτήριο της ανάγκες των εργαζόμενων, τα συμφέροντα των φτωχών και των νέων. Όχι με βάση τα περιθώρια των «συμφωνιών», των «αντοχών» της «χώρας» και της οικονομίας ή τις «δυσκολίες» των εργοδοτών. Έχουμε σαφή θέση: Υπάρχει απίστευτος πλούτος (που τον παράγουμε με αίμα και ιδρώτα). Δεν θα πληρώσουμε όλοι μαζί τα σπασμένα. Να πληρώσει η εργοδοσία με βαριά φορολογία. Να πληρώσει το κράτος, αντί να τα δίνει στο τοκογλυφικό χρέος και στις τράπεζες. Να φέρουν πίσω τα κλεμμένα δις, που πήραν από τα ασφαλιστικά μας ταμεία, και φτάνουν για τις συντάξεις και για αυξήσεις!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Αποκλειστικά δημόσιο, καθολικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, ενάντια στο κεφαλαιοποιητικό σύστημα. Δωρεάν, υποχρεωτική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς εξαιρέσεις και προϋποθέσεις. Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι.

Την άμεση χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος και την επιστροφή των κλεμμένων αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων. Το κόστος ασφάλισης να βαραίνει εργοδότες και κράτος. Καμία αύξηση εισφορών για τους εργαζόμενους!

Αυξήσεις μισθών και συντάξεων τώρα για να ζήσουμε. Επαναφορά 13ου-14ου μισθού και σύνταξης για όλους. Καμία σύνταξη κάτω από το βασικό μισθό που διεκδικούν τα συνδικάτα σε κάθε κλάδο.

Σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας χωρίς όριο ηλικίας ή στα 60 έτη (58 για τις γυναίκες και βαρέα). Πλήρη ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα για όλες τις μορφές ελαστικής εργασίας. Η περίοδος ανεργίας να μετρά ως χρόνος ασφάλισης. Κανένας εργαζόμενος ανασφάλιστος! Κατάργηση της μαύρης εργασίας και όλων των μορφών «ευέλικτης» και ελαστικής εργασίας, αυστηρές ποινές στους εργοδότες.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ:

Ενάντια σε όλα τα μνημόνια και κάθε κυβέρνηση που τα προωθεί.

Για πλήρη διαγραφή του χρέους που καταβροχθίζει τον πλούτο που παράγουμε όπως και τα αποθεματικά των ταμείων.

Για την απαλλαγή από όλα τα ευρωενωσιακά σύμφωνα λιτότητας και αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων, τη ρήξη με το σφαγείο του ευρώ και της Ε.Ε.

Για να μπουν μπροστά τα εργατικά συμφέροντα και οι ανάγκες μας, να πληρώσει η εργοδοσία και το κεφάλαιο.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ !

Όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 4 Φεβρουαρίου

5ο Αντιρατσιστικό – Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Ορεστιάδας

5ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Ορεστιάδας

Μετά από 5 χρόνια συνεχούς παρουσίας στον κοινό αγώνα ενάντια στο ρατσισμό και στο φασισμό, η Ανοιχτή Συνέλευση Ορεστιάδας διοργανώνει το 5ο Αντιρατσιστικό – Αντιφασιστικό φεστιβάλ στην πόλη. Στο επίκεντρο αυτή τη φορά το προσφυγικό ζήτημα και η στάση της Ευρώπης αλλά και της Ελλάδας ως πύλη εισόδου σε αυτήν.
Το πρόγραμμα ξεκινάει με συγκέντρωση στην πλατεία της Ορεστιάδας στις 18.00. Θα ακολουθήσει προβολή και συζήτηση στο χώρο του πανεπιστημίου, με εισηγητές την Αντωνία Λεγάκη (μέλος της εναλλακτικής παρέμβασης δικηγόρων) και τη Θάνια Βέζου (μέλος της αποστολής αλληλεγγύης στο Κομπάνι). Το καλλιτεχνικό κομμάτι θα πλαισιώσουν οι ΜΑΚΟΥ47, Salmalik και Anima Nation.
*Στο χώρο θα γίνεται συλλογή ειδών ρουχισμού για τους πρόσφυγες
Σάββατο 24/10/2015 στο χώρο του πανεπιστημίου
Γιατί πρόσφυγας γίνεσαι, δεν γεννιέσαι…

4o ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ – ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

ΑΦΙΣΑ

 

Το φετινό φεστιβάλ τοποθετείται σε μία κρίσιμη εποχή που χαρακτηρίζεται από συνεχείς και παρατεταμένες κοινωνικές – πολιτικές εκρήξεις, διαρκείς αναζητήσεις, αμφιλεγόμενα όρια… Επιτακτικά τίθεται το ερώτημα με ποιους να πάμε και ποιους να αφήσουμε. Είναι τελικά ο λαϊκός παράγοντας ρυθμιστής των εξελίξεων; Αν όχι μπορεί να γίνει;

Σε μία τέτοια λογική ξεκινάμε και στήνουμε το 4ο αντιρατσιστικό – αντιφασιστικό φεστιβάλ στην περιοχή μας. Στην εποχή της τεράστιας κοινωνικής καταστροφής δεν μπορούμε να εφησυχάζουμε. Τα γεγονότα σε Ουκρανία – Κομπανί δεν είναι εικόνα στις ειδήσεις (και αυτή χαλκευμένη). Είναι ένα στιγμιότυπο από μία ανάγκη των λαών για χειραφέτηση, για ελευθερία. Έχει σημασία να τα μελετάμε και να τα συζητάμε αποτυπώνοντας ουσιαστικά συμπεράσματα απόλυτα συνδεδεμένα με την δική μας καθημερινότητα.

Σας καλούμε μαζικά να στηρίξετε – υποστηρίξετε το 4ο αντιρατσιστικό φεστιβάλ που θα γίνει το Σάββατο 8 Νοέμβρη, στην Ορεστιάδα και θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του πανεπιστημίου. Η φετινή μας δραστηριότητα θα υποδεχτεί τον Άρη Χατζηστεφάνου, δημοσιογράφο (unfollow. ΕφΣυν, infowar) για μια συζήτηση με έντονο ενδιαφέρον, κουβαλώντας μαζί του και τις εμπειρίες από το καραβάνι αλληλεγγύης στον λαό της Ουκρανίας. Επίσης πλήθος συγκροτημάτων τοπικών και μη, θα αναβαθμίσουν και φέτος, το δικό μας, διαφορετικό από το lifestyle, πολιτιστικό ενδιαφέρον.

Αντίσταση – Αλληλεγγύη – Αξιοπρέπεια

Ανοιχτή Συνέλευση Ορεστιάδας

a.s_orestiadas@ymail.com

Αναβολή της Ανοιχτής Ομιλίας

Φίλες και φίλοι, σύντροφοι και συναγωνιστές, λόγω ξαφνικού και απρόβλεπτου προβλήματος, είμαστε αναγκασμένοι να αναβάλλουμε την Ανοιχτή Ομιλία (Η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη) που ήταν προγραμματισμένη για το Σάββατο, 21 Ιουνίου. Η δράση θα οργανωθεί καλύτερα και θα ανακοινωθεί με άλλη ημερομηνία.
Ο αντιφασιστικός μας αγώνας, όμως, δεν αναβάλλεται, δεν τελειώνει, δεν χάνεται. Είμαστε εδώ και θα είμαστε εδώ για όσο χρειαστεί, με οποιαδήποτε μορφή χρειαστεί.

Ανοιχτή Συνέλευση Ορεστιάδας 19/6/2014

συλλυπητήρια επιστολή για τους νεκρούς ανθρακωρύχους

Hayatını kaybeden madencilerin ailelerine başsağlığımız diliyoruz. Kardeşlerimiz öldü Erdoga’nin faşist hükümet yüzünden. Onlar sadece kendi çıkarları ilgileniyor.
Kapitalizm, bir kere daha vahşı yüzü gösterdi. Birkaç dolar kar için güvenlik önlemlerini almadı.Yerine, yüzlerce insanın hayatını feda etmesi tercih etti. Aralarında , on beş yaşındaki çocuklar vardi. Okula gitme yerine, sert koşullarda çalışıyorlar.
‘Başbakan’ faşist Erdogan özür dilemek gerekirken ve adalet söz versin hatta istifa etsin yerine bu tür kazalar çok yaygındır diyor. Deprem ve ya ve ya başka doğal afet gibi .
Zulüm olduğu sürece, ezilenlerin tarafında duracağız. Sınıf kardeşlerimizi, Türk madencileri destekliyoruz.
Bu savaş kutsal ya da ülke için değil. Bu Sınıf savaşıdır

Orestiada’nin Açık Toplantısı

Συλλυπητήρια για τα ταξικά μας αδέρφια, τους τούρκους ανθρακωρύχους

Δηλώνουμε τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των αδερφών ανθρακωρύχων που θάφτηκαν ζωντανοί για από τα συμφέροντα της φασιστικής κυβέρνησης Ερντογάν. Ο καπιταλισμός έδειξε για ακόμη μια φορά το απάνθρωπο πρόσωπό του. Για να γλιτώσει μερικά δολάρια για μέτρα ασφαλείας, προτίμησε να θυσιάσει τις ζωές μερικών εκατοντάδων ανθρώπων. Ανάμεσα σε αυτούς και 15χρονα παιδιά, που αντί να πηγαίνουν σχολείο, δούλευαν στα κάτεργα του κάθε καπιταλιστή.
Και ο φασίστας Ερντογάν αντί να σκύψει το κεφάλι, να ζητήσει συγνώμη, να αποδώσει ευθύνες εκεί που πρέπει και μετά να παραιτηθεί, κάθεται και κάνει ιστορικές αναδρομές για το πόσο σύνηθες φαινόμενο είναι αυτό, λες και πρόκειται για κάποιον σεισμό ή τυφώνα.
Όσο υπάρχει καταπίεση θα στεκόμαστε στο πλευρό των καταπιεσμένων. Συμπαράσταση στα ταξικά μας αδέρφια, τους Τούρκους ανθρακωρύχους.

ΟΥΤΕ ΕΘΝΙΚΟΣ, ΟΥΤΕ ΙΕΡΟΣ. Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΟΣ.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

poster_web

Η Ανοιχτή Συνέλευση Ορεστιάδας σας προσκαλεί στην “4η γιορτή σπόρων και παραδοσιακών ποικιλιών” την Κυριακή 11 Μαΐου 2014 ώρα 10:00π.μ. στον Πευκώνα Ορεστιάδας.

Μία γιορτή για την ελευθερία των παραδοσιακών σπόρων.

Αντιστεκόμαστε στις ορέξεις των πολυεθνικών εταιριών αγροχημικών και σποροπαραγωγής  που θέλουν να έχουν τον έλεγχο της τροφής μέσα από τον έλεγχο των σπόρων.

Ανατρέπουμε τα σχέδιά τους για την αναθεώρηση του ευρωπαϊκού κανονισμού για τους παραδοσιακούς σπόρους και την προώθηση δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας και πατεντών.

Προωθούμε την ανταλλαγή σπόρων, γνώσεων και εμπειριών, κάνουμε την αλληλεγγύη πράξη και συμμετέχουμε ενεργά, ώστε να μπορούμε ελεύθερα να επιλέξουμε τι θα μπεί στο χωράφι και στο πιάτο μας.

– Ενημέρωση – συζήτηση για τις τελευταίες εξελίξεις στη νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία για τους σπόρους και τις αντιστάσεις που δημιουργούνται.

– Ομιλίες:

α) η καλλιέργεια αρωματικών φυτών και οι θεραπευτικές – καλλυντικές τους ιδιότητες

β) οι ευεργετικές ιδιότητες της συγκαλλιέργειας ανάμεσα στα διάφορα φυτά

Βιοματικά εργαστήρια παρασκευής θεραπευτικών και καλλυντικών σκευασμάτων από βότανα και φυσικά υλικά

 

Στο τέλος της γιορτής θα γίνει συμβολικό μοίρασμα – ανταλλαγή σπόρων και φυτών από παραδοσιακές ποικιλίες

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

https://as-orestiadas.espivblogs.net/

a.s_orestiadas@ymail.com

4ο ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΟ – ΧΑΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ

afisa-pazari

ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΒΙΟ.ΜΕ.

1Παραθέτουμε τον κατάλογο οικολογικών προϊόντων οικιακής χρήσης, παραγωγής της ΒΙΟ. ΜΕ. για όσους ενδιαφέρονται και θέλουν να παραγγείλουν. Σαν Ανοιχτή Συνέλευση Ορεστιάδας έχουμε αποφασίσει να κάνουμε μια μαζική παραγγελία προϊόντων και ως ένδειξη αλληλεγγύης, αλλά και γιατί πρόκειται για προϊόντα οικολογικά και πολύ πιο οικονομικά από τις «μάρκες» που συναντάμε στις μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων.

Η συγκέντρωση της «λίστας επιθυμιών» θα γίνει μέχρι την Τετάρτη 18/12, όπου και θα έχουμε συνέλευση, και θα αποσταλεί στη ΒΙΟ. ΜΕ. την επόμενη μέρα (Πέμπτη 19/12).

Όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει στην παραγγελία, ας έρθει σε επαφή μαζί μας μέχρι και εκείνη την ημέρα,

είτε μέσω mail (a.s_orestiadas@ymail.com),

είτε μέσω facebook (Ανοιχτή Συνέλευση Ορεστιάδας),

είτε με την παρουσία του στην συνέλευση της Τετάρτης (19.00 στο πανεπιστήμιο),

είτε προσωπικά με οποιονδήποτε συμμετέχει στην Ανοιχτή Συνέλευση.

Η λίστα με τα προϊόντα και τις τιμές τους:

1. Καθαριστικό Γενικής Χρήσης Λεμόνι 1λτ – 1.20ε

2. Καθαριστικό Γενικής Χρήσης Λεμόνι 3λτ – 3.60ε

3. Καθαριστικό Γενικής Χρήσης Πράσινο Μήλο 1λτ – 1.20ε

4. Υγρό Πλυντηρίου Ρούχων 4λτ – 4,5ε

5. Υγρό Πλυντηρίου Ρούχων 1λτ – 1.20ε

6. Μαλακτικό Ρούχων 1λτ – 1.20ε

7. Καθαριστικό Τζαμιών 1λτ – 1.50ε

8. Υγρό Σαπούνι Χεριών 0,5λτ – 1.50ε

9. Υγρό Σαπούνι Πιάτων 0,5λτ – 1.30ε

10. Σκόνη Πλυντηρίου Ρούχων 0,5κγρ – 3,30ε

11. Καθαριστικό Αλάτων (χημικό) 1λτ – 3ε

12. Ανταλλακτικό Για Σαπούνι Χεριών 1λτ – 2,5ε

13. Εκθαμβωτικό Πλυντ. Πιάτων 400ml – 1ε

Φίλες και φίλοι, σύντροφοι και συναγωνιστές, η ΒΙΟ. ΜΕ. τα κατάφερε! Παρέμεινε ζωντανή χωρίς αφεντικά, στα χέρια των εργατών, αυτοδιαχειριζόμενη, αυτοοργανωμένη. Παρά τα κύματα συντονισμένων επιθέσεων που δέχτηκε από κράτος και κεφάλαιο.

Και πλέον έχει περάσει στο επόμενο βήμα, αυτό της παραγωγής. Και εδώ είναι που χρειάζεται την δική μας στήριξη και αλληλεγγύη. 

‘’ Αυτές οι μέρες, είναι δικές μας, δεν τους τις χαρίζουμε.’’ ΚΑΛΕΣΜΑ

Το χέρι της καταστολής, απλώθηκε, μεγάλωσε και αποθρασύνθηκε. Θέλουν να το συνηθίσουμε. Να συνηθίσουμε τον φόβο τον τρόμο, την υποταγή. Από τα σχολεία, στον αγώνα των κατοίκων στις Σκουριές, στους διοικητικούς, στους ανέργους, στους ‘’ εξαθλιωμένους ‘’, στους κοινωνικούς χώρους, στους αγωνιστές… Η βιομηχανία δημιουργίας έντασης και επίθεσης σε όλους εμάς είναι στο αποκορύφωμα της.

Άλλοτε δακρύζουμε, θυμώνουμε, εκνευριζόμαστε… Για τον Αλέξη! φωνάζουμε τους Δεκέμβρηδες. Αλήθεια σε κάθε Δεκέμβρη έρχεται άλλος αέρας. Ανατρεπτικός. Τουλάχιστον παιδαγωγικός. Δίδαξε πολλά η αντίσταση, η οργάνωση, η ανυπακοή τον δεκέμβρη του ’08. Το μακρύ χέρι το κράτους – κυβέρνησης – καταστολής οδήγησε στην δολοφονία του 15χρονου Αλέξη. Έτσι απλά και ξεκάθαρα. Να συνηθίσουμε στον θάνατο, στην βία. Αφού οι πολιτικοί προϊστάμενοι έθρεψαν το τέρας της καταστολής, μετά ‘έτρεξαν’, να τα μαζέψουν. Το ίδιο συνονθύλευμα. Κούγιας, συκοφαντίες, υπουργοί, όλοι μαγείρεψαν το κόνιο της κοινωνίας.

Έπεσαν στο κενό όμως οι προσπάθειες τους. Η κοινωνία με πρωτοπόρα την νεολαία αντιστάθηκε, οργανώθηκε, άφησε παρακαταθήκη μαζικότατες κινητοποιήσεις και αναζητήσεις, Άφησε και ερωτήματα, όχι αινίγματα. Μπορούμε τελικά να αλλάξουμε τον κόσμο; Είναι εφικτό; Ανολοκλήρωτο το εγχείρημα του δεκέμβρη, αλλά η σπορά των αγώνων θα πιάσει τις ανάγκες της νεολαίας και της κοινωνίας σήμερα και θα απαντήσει. Ναι θα τον αλλάξουμε αυτόν τον κόσμο, τον παλιό, τον γερασμένο. Ο νέος κόσμος πασχίζει να γεννηθεί.

Αλέξης, Λαμπράκης, Πέτρουλας, Κουμής, Κανελλοπούλου, Βασιλακοπούλου, Καλτεζάς, Γρηγορόπουλος, Καναούτης, Φύσσας. Ή Γρηγόρης, Σωτήρης, Ιάκωβος, Σταματίνα, Σωτηρία, Μιχάλης, Θανάσης, Παύλος, γιατί εμείς διαβάζουμε την ιστορία σε μικρά ονόματα. Κι οι άλλοι; Οι τρεις μετανάστες που πνίγηκαν στον Έβρο το Μάρτιο του 2011, ένα παιδί με τη μαμά του και ένας άντρας 25 χρονών, δε μάθαμε ποτέ τα μικρά τους ονόματα. Εκείνο το παιδί που σκοτώθηκε όταν ανατινάχτηκε δίπλα του ένα γκαζάκι; Ο Λουκμάν που τον έφαγαν οι φασίστες; Ο παππούς που αυτοκτόνησε στο Σύνταγμα; Οι εκπαιδευτικοί που πνίγηκαν από το σχολείο στο σπίτι στη Ρόδο; Η δασκάλα που σκοτώθηκε ενώ ετοίμαζε τη σχολική γιορτή στη Θεσσαλονίκη; Οι χιλιάδες αυτόχειρες της κρίσης; Οι ανασφάλιστοι; Τα μαγκάλια που μας δηλητηριάζουν; Η μικρή 13χρονή και ο πεντάχρονος; Οι δύο φοιτητές;

Τελικά να μην ξεχνάμε, ο κάθε αγώνας, μικρός και μεγάλος είναι και αγώνας για την επιβίωση. Φυσική και βιολογική, κοινωνική και πολιτική. Αγώνας για την ζωή και τα δημοκρατικά δικαιώματα.

Καλούμε σε παρουσία στην πλατεία, την Παρασκευή στις 18 : 00, ημέρα μνήμης για την κρατική δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Να φέρουμε στο προσκήνιο τα δημοκρατικά δικαιώματα.

Ανοιχτή Συνέλευση Ορεστιάδας

a.s_orestiadas@ymail.com

css.php