ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ – ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ 29/9

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=r_eOelmZAms[/youtube]

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Όσο βαθαίνει η κρίση η κοινωνία αντί να εντοπίζει και να στοχεύει στα πραγματικά αίτια και στους υπαίτιους της εξαθλίωσής της, αποπροσανατολίζεται από τις ανάγκες της, τρομοκρατείται από τα ΜΜΕ, εφησυχάζει και διεγείρεται από φασιστικές επιθέσεις σε μετανάστες, επιθέσεις στα αδύναμα τμήματα της κοινωνίας, σε οτιδήποτε διαφορετικό.

Η απάντηση σε αυτά είναι ο κόσμος να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, να δημιουργήσει δομές ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ, να συμμετέχει σε συλλογικότητες, σε συνελεύσεις γειτονιών και πόλεων, να διεκδικήσει τα κοινωνικά αγαθά, τους δημόσιους χώρους, το σεβασμό, την ΖΩΗ του.

Η ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ με γνώμονα όλα τα παραπάνω οργανώνει αντιρατσιστικό – μεταναστευτικό φεστιβάλ και σας καλεί το ΣΑΒΒΑΤΟ στις 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012, στον χώρο του πανεπιστημίου στην ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

12:30 ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

13:00 ΠΟΡΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

15:00 – 18:00 ΒΙΝΤΕΟΠΡΟΒΟΛΕΣ – ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

18:00 ΟΜΙΛΙΑ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ:

ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΡΚΕΤΟΣ: ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΠΘ

ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ: ΜΕΛΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ: ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΝΟΜΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

21:30 ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΚΗΝΗ Live ΜΕ:

BADBOURBON (ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ)

ΟΥΤΕ ΣΠΟΝΤΑ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)

ΘΡΑΞ ΠΑΝΚΣ (ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ)

ΜΟΛΥΒΕΝΙΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ (ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ)

SLAUGHTERDAY (ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ)

ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΛΛΟΓΗ ΡΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΩΝ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

a.s_orestiadas@ymail.com

as-orestiadas.espivblogs.net

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΔΕΘ – ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ – ΝΑΤΟΥΣ ¨ΠΕΡΙΚΟΨΟΥΜΕ¨ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ

Τρία  χρόνια πέρασαν από την είσοδο της χώρας μας στον μηχανισμό στήριξης, ή την ελπίδα σωτηρίας, όπως κάποιοι έλεγαν. Τρία  χρόνια ΔΝΤ. Το »καράβι της ανάπτυξης» που ξεκίνησε να γεμίζει τα αμπάρια του με υποσχέσεις και λύσεις, μάλλον δεν έφτασε στον προορισμό του. Σε αυτό το καράβι τραγικοί επιβάτες ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και πλέον η αριστερά του »δεν θα γίνουμε το αριστερό άλλοθι σε συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ» του κουβέλη. Καπετάνιος όμως η Ε.Ε και οι μεγαλύτερες οικονομικά χώρες.

Τα πράγματα πλέον είναι ξεκάθαρα, κι όποιος δεν τα βλέπει πρέπει να είναι τυφλός ή να παριστάνει τον τυφλό. Η Ε.Ε και ολόκληρη η Ευρώπη ακολουθεί τον νόμο της θάλασσας. Το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό. Μονάχα σταματά για να πληθύνουν οι αδύναμοι για να συνεχίσει να τρέφεται. Στο παραπάνω βάλτε στην θέση του πρώτου κυβερνήσεις, τρόικες, μερκελ, εργοδότες, το κεφάλαιο. Στην θέση του δεύτερου βάλτε τους εργάτες, τους μαθητές, τους φοιτητές, τους μετανάστες. Ένα πολύ απλό παραμυθάκι που όμως είναι πολύ πιο αληθινό από αυτά που μας ταΐζουν οι καταδυνάστες  μας και τα τσιράκια τους.

Θα κοπεί ο 13ος-14ος μισθός για να μην πτωχεύσουμε. Κάτσε στον καναπές μην μιλάς.

Θα κοπούν συντάξεις επιδόματα για να μην πτωχεύσουμε. Κάτσε στον καναπέ μην μιλάς.

Θα τσαλαπατήσουμε κάθε ανθρώπινο-κοινωνικό-πολιτικό δικαίωμα, εκτός των εκλογών μόνο για να μας βγάλετε ΞΑΝΑ να σώσουμε την πατρίδα. Κάτσε στον καναπέ μην μιλάς.

Θα σας ταράξουμε στο ξύλο και την καταστολή με ΜΑΤ, ασφαλίτες, φασίστες. Κάτσε στον καναπέ μην μιλάς. Όλα αυτά δεν φτάνανε βρήκανε νέο σχέδιο, να μας χωρίσουν. Ρίξανε στην αρένα το πιο πιστό σκυλί τους την Χ.Α. Καθημερινά πια ξεδιάντροπες ρατσιστικές επιθέσεις και η χυδαιότητά τους να ξεχειλίζει από τα τηλεοπτικά παράθυρα. Από την άλλη το επίσημο κράτος να παίζει τυφλόμυγα βλέποντας μόνο αλλοδαπούς εγκληματίες και όχι τους συν-ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ της. Κάτσε στον καναπέ μην μιλάς.

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ. Δες και πάρε θάρρος όπως και εμείς από τα ποτάμια κόσμου στο σύνταγμα πέρυσι, από τον αγώνα των Χαλυβουργών, των απολυμένων στα κάτεργα του Μπόμπολα, του Κουρή, του Βαρδινογιάννη και των μιμητών τους. Πάρε θάρρος από τον ηρωικό αγώνα των ανθρακωρύχων στην Ισπανία που σήκωσαν περήφανα την σημαία  της αξιοπρέπειας και του αγώνα.

Η Ανοιχτή Συνέλευση Ορεστιάδας, καλεί  κάθε συλλογικότητα, αγωνιστή και σκεπτόμενο πολίτη να πάρει την τύχη στα χέρια του. Να συμμετέχει στην πορεία της ΔΕΘ στην Καμάρα στις 6μμ. Καλεί να σηκώσουμε ξανά το κύμα ανατροπής και αντίστασης, να αναδείξουμε τα όργανα και την δημοκρατία του κινήματος, να προτάξουμε τον αγώνα και το δίκαιο ως προϋπόθεση για να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Να βρεθούμε απέναντι στους κυβερνητικούς φορείς που προωθούν τις πολιτικές  λιτότητας και σε αυτούς που θέλουν να μετατρέψουν την ΔΕΘ σε ακόμα μια φιέστα εκτόνωσης. Το κινηματικό ραντεβού στην ΔΕΘ, είναι προπύργιο ΝΙΚΗΣ, μαζικής κινητοποίησης και πάλης των πληττόμενων κομματιών της κοινωνίας.

Εμείς θα είμαστε στο Ανεξάρτητο Ταξικό Κάλεσμα πλάι στους συναγωνιστές μας στην Χαλκιδική που παλεύουν ενάντια στους χρυσοθήρες, πλάι στους απολυμένους του ΜΕΤΡΟ στην Θεσσαλονίκη, στους εργαζόμενους της WIND, της ΒΙ.ΕΚ. πλάι στα πρωτοβάθμια σωματεία και τις συνελεύσεις πόλεων και γειτονιών. Εκεί είναι η φυσική μας θέση γιατί με  όλους αυτούς μοιραζόμαστε κοινά προβλήματα, αγωνίες και έχουμε τον κοινό σκοπό της ανατροπής της βάρβαρης πολιτικής των μνημονίων. Η πορεία της ΔΕΘ πρέπει να ξεπεράσει τον εθιμοτυπικό κινηματικό ρόλο της. Να την μετατρέψουμε στην πρώτη μαζική, μαχητική αντικυβερνητική διαδήλωση. Αυτό θα είναι το πρώτο μήνυμα στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει. Μέσα από τις στάχτες της πολικής που εφαρμόζουν ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΠΑΡΩΝ. Με τα δικά μας αμεσοδημοκρατικά όργανα απέναντι στον κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό. Με την αλληλεγγύη σε κάθε θύμα του ιμπεριαλιστικού τους πολέμου που αναζητά την νέα ελπίδα.

Και το ξαναλέμε τελευταία φορά. Η αλήθεια είναι μία και όποιος δεν την βλέπει είναι τυφλός ή κάνει τον τυφλό.

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ, ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΤΟΥ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ , ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ ΔΕΘ, ΚΑΜΑΡΑ 6μμ, ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΧΡΥΣΩΘΗΡΕΣ

css.php