ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΕΒΖ

Η Ανοιχτή Συνέλευση Ορεστιάδας εκφράζει τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στον αγώνα των εργαζομένων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης και ιδιαίτερα του ζαχαρουργείου της Ορεστιάδας, ώστε να μην ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙ σε ιδιώτες, πολυεθνικές και κεφάλαιο το 82% των μετοχών της βιομηχανίας που κατέχει η Αγροτική Τράπεζα. Εκφράζει τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στους αγρότες της περιοχής και την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου που υπερασπίζονται το δημόσιο- κρατικό χαρακτήρα στη λειτουργία της Αγροτικής Τράπεζας, που πραγματοποιούν συγκέντρωση- κατάληψη διαμαρτυρίας στο κατάστημα της Α. Τ. Ε στη Νέα Ορεστιάδα, στις 11 το πρωί της Τρίτης 8 Μαρτίου 2011.

Η εκποίηση της δημόσιας- λαϊκής περιουσίας ξεκίνησε από την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης. Η “κυβέρνηση” και η διορισμένη- καλοπληρωμένη διοίκηση Πανταλάκη της Α. Τ. Ε, υπακούοντας και εφαρμόζοντας τiς επιταγές του “μνημονίου”, που απαιτεί την εξυγίανση του χαρτοφυλακίου της τράπεζας, προχωρά στο ξεπούλημα της μεγαλύτερης γεωργικής βιομηχανίας στη Β. Ελλάδα. Στοχευμένα και συντονισμένα προχωρά στην περαιτέρω συρρίκνωση, πληθυσμιακή και οικονομική, της ελληνικής περιφέρειας και ιδιαίτερα του Έβρου, που έχει “ιδιαίτερα χαρακτηριστικά”. Με την εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης (πάνω από 1,5 ευρώ θα είναι η τιμή από τον ερχόμενο Οκτώβριο), με το κλείσιμο σχολείων, την κατάργηση δρομολογίων του Ο. Σ. Ε και τη μετατροπή σταθμών σε στάσεις (όπως αυτός της Νέας Ορεστιάδας), την υποβάθμιση των παροχών υγείας και τα “χαράτσια” των 5 ευρώ στις επισκέψεις, την κατάργηση ή υποβάθμιση υπηρεσιών δημόσιου χαρακτήρα, και τόσα άλλα. Την ίδια στιγμή η ανεργία στην περιοχή μας εκτοξεύεται, η εσωτερική και εξωτερική μετανάστευση αυξάνεται, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και καταστήματα κλείνουν καθημερινά, οι τιμές των αγροτικών προϊόντων παραμένουν σταθερά εξευτελιστικές, τα είδη καθημερινή ανάγκης ακριβαίνουν, η ποιότητα ζωής συρρικνώνεται και μια εικόνα ερήμωσης αρχίζει και κυριαρχεί. Παράλληλα, σημαδεύουν την περιοχή μας με “φράχτες- τείχη”, τα μοναδικά στην Ευρώπη του 21ου αιώνα, στρατόπεδα συγκέντρωσης- ανθρωποφυλακές προσφύγων- μεταναστών.

Αν θέλουν να βάλουν “φράχτες”, ας βάλουν στην απαξίωση, υποανάπτυξη και πληθυσμιακή αποψίλωση του Έβρου. Ας βάλουν “φράχτες” στα “μυαλά” τους.

Στην “κρίση” κανένας μόνος του.     Αλληλεγγύη- Συμπαράσταση- Δράση

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ Ε. Β. Ζ – ΟΧΙ STH ΔΙΑΛΥΣΗ – ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ – ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ

Υ. Γ: Στον καιρό της σιωπής εμείς μιλάμε. Εσείς;