ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Εδώ και πάνω από 4 μήνες η Ανοιχτή Συνέλευση Αλεξανδρούπολης, βρήκε στέγη σε χώρο της Εργατικής Εστίας στο ισόγειο του Εργατουπαλληλικού Κέντρου της πόλης. Έναν χώρο αναξιοποίητο, παρατημένο από χρόνια, που με πολύ δουλειά και προσωπικές θυσίες κατάφερε να διαμορφώσει σε Κοινωνικό Στέκι, και από ένα χώρο φάντασμα στο κέντρο της πόλης να τον αναδείξει σε χώρο ελεύθερης έκφρασης, δημιουργίας, άμεσης δημοκρατίας και αντίστασης. Ένα ορμητήριο ενάντια στην πολιτική που απαξιώνει τον άνθρωπο, ανοιχτό για όλους τους πολίτες όπως θα έπρεπε να είναι εξαρχής. Εκεί πραγματοποιούνται οι ανοιχτές συνελεύσεις των πολιτών, διοργανώνονται δράσεις όπως το ανταλλακτικό-χαριστικό παζάρι, οργανώνεται ο αγώνας των πολιτών ενάντια σε χαράτσια, μνημόνια, χρυσωρυχεία.

 

Οι δράσεις αυτές είναι ελπιδοφόρες και θα πρέπει να τυγχάνουν αναγνώρισης και υποστήριξης από φορείς όπως το εργατουπαλληλικό κέντρο, και όχι να διώκονται, καθώς καλύπτουν ανάγκες της κοινωνίας που κανένας οργανωμένος επίσημος φορέας δεν έχει τη θέληση ή τη δυνατότητα να καλύψει. Είναι προφανές ότι η διοίκηση του εργατικού κέντρου Αλεξανδρούπολης (και οι πολιτικοί της προιστάμενοι) ενοχλούνται όταν έννοιες όπως αυτοοργάνωση, αλληλεγγύη, συλλογικότητα παίρνουν σάρκα και οστά και αποκτούν μία δυναμική πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της πόλης. Ενοχλούνται και φτάνουν σε σημείο να απειλούν και να στοχοποιούν άνεργους και οικογενειάρχες επειδή συμμετέχουν σε μία συνέλευση.

 

Η Ανοιχτή Συνέλευση Ορεστιάδας καταγγέλει το γεγονός ότι το Εργατουπαλληλικό Κέντρο Αλεξανδρούπολης ασκεί πιέσεις στη συνέλευση να εγκαταλείψει το κτίριο για να παραμείνει και πάλι ερειπωμένο και αναξιοποίητο. Επίσης καταγγέλει την προσπάθεια τρομοκράτησης ατόμων που συμμετέχουν σε αυτή. Ταυτόχρονα δηλώνει την αλληλεγγύη και συμπαράστασή της στην Ανοιχτή Συνέλευση Αλεξανδρούπολης, σε όλες τις προσπάθειες αυτοοργάνωσης των πολιτών και στις συλλογικότητες που αγωνίζονται ενάντια στην πολιτική των μνημονίων και στα συμφέροντα των πολυεθνικών.

 

Διαβάστε όλο το κείμενο της Ανοιχτής Συνέλευσης Αλεξανδρούπολης και υπογράψτε το εδώ: http://goo.gl/2ucNv

 

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

a.s_orestiadas@ymail.com

as-orestiadas.espivblogs.net

 

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

css.php