2η γιορτή παραδοσιακών σπόρων

Την Κυριακή 13/05/2012 η Ανοιχτή Συνέλευση Ορεστιάδας πραγματοποίησε τη 2η γιορτή παραδοσιακών σπόρων στον πευκώνα Ορεστιάδας.

Η παρουσία και συμμετοχή του κόσμου έδειξε ότι η αναζήτηση για άμεση και ανεξάρτητη   -από μεσάζοντες, κερδοσκόπους και πολυεθνικές εταιρίες- πρόσβαση στα πρωτογενή αγαθά του τόπου και της φύσης, είναι πιο επίκαιρη από ποτέ! Ειδικά τώρα, σε μια περίοδο όπου οι πολιτικές των μνημονίων-ΔΝΤ-τρόιικα έχουν φτάσει το λαό και τις οικογένειες στα όρια της εξαθλίωσης.

Αυτό προσπαθήσαμε να αναδείξουμε και την Κυριακή με τα βιοματικά εργαστήρια, (κεραλοιφή, ψωμί, φέτα), τη συλλογική κουζίνα, το μοίρασμα των φιντανιών. Αλλά κυρίως με τις ομιλίες της Κας Μαίρης Καυκά (καθηγήτρια βιολογίας) και των κκ Δομπάζη Γεώργιου (δάσκαλος) και Τζίρα Γεώργιου (καθηγητής) και με τη συζήτηση που ακολούθησε και συμμετείχε -σχεδον- το σύνολο των παρεβρισκόμενων και είχε σαν στόχο να απαντήσει σε απορίες μικροκαλλιεργητών και σε ανθρώπους που αγαπούν τη φύση.

Για εμάς η στροφή στον πρωτογενή τομέα χωρίς υβρίδια και μεταλλάξεις είναι αναγκαίο να συνοδεύεται και από  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ που είναι και το μεγαλύτερό μας όπλο.

 

Το σύνθημά μας παραμένει πάντα το ίδιο και επίκαιρο

Ελεύθεροι σπόροι για όλους

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΞΙΠΡΕΠΕΙΑ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

css.php