ΕΦΤΑΣΕ Ο ΚΟΜΠΟΣ ΣΤΟ ΧΤΈΝΙ

Σε λίγες ώρες, η τρόικα εσωτερικού θα βάλει οριστικά την ταφόπλακα σε κάθε εργασιακό και μισθολογικό αυτονόητο. Ο λαός έχει ήδη πτωχεύσει, ζει μία μίζερη επιβίωση με το συνεχές άγχος κάθε μήνα να πληρώσει τα χαράτσια, την θέρμανση του, να σπουδάσει τα παιδιά του, να πληρώσει κάθε άλλο δυσβάσταχτο φόρο. Σε λίγες ώρες με ένα απλό “ναι” οι ‘εκπρόσωποι’ των συμφερόντων της πατρίδας και του λαού μας, ετοιμάζονται να μας ρίξουν στον καιάδα της ανέχειας. Εδώ και 3 χρόνια ζούμε το πραγματικό πρόσωπο μιας κοινοβουλευτικής ολιγαρχίας, που νομοθετούν, βασανίζουν, φυλακίζουν και φτωχαίνουν έναν ολόκληρο λαό. Με ύφος χιλίων καρδιναλίων και με “πατριωτική μαγκιά”, δηλώνουν πως δεν θα ανεχτούν άλλες αντιδράσεις και ότι η ψήφιση των μέτρων είναι μονόδρομος. Όμως είναι οι ίδιοι που σαν τους τελευταίους είλωτες του μεσαίωνα σκύβουν το κεφάλι μπροστά στο μπαλτά του πιο αδίστακτου χασάπη που λέγεται ΕΕ-ΔΝΤ.

Από την άλλη βλέπουμε τις τραγικές φιγούρες των συνδικαλιστών που σε κάθε απεργία και σε κάθε πορεία βγάζουν τόσο επαναστατικούς λόγους… Οι ίδιοι όμως μπροστά στην τρόικα και σε κάθε ρουφιάνο εργοδότη παρουσιάζονται με τέτοια υποτακτικότητα σαν άλλοι μπάτλερ βασιλιάδων και αρχόντων. Αλλά όπως κάθε σωστός νεόπλουτος με κύρος, έτσι και το σάπιο πολιτικό σύστημα πρέπει να έχει και ένα κατοικίδιο. Έτσι δέσανε με ένα μακρύ λουράκι ένα πιστό σκυλί, την Χρυσή Aυγή, που γαβγίζει και δαγκώνει.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ, ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΥΣ

Ήρθε η ώρα να κάνεις αντεπίθεση. Μαζί με τους συναδέλφους σου, μαζί με άλλους εργάτες, μαθητές, φοιτητές, ανέργους και μετανάστες που δεν μασάνε και βρίσκονται συνέχεια στον δρόμο. Σε κάθε πορεία, σε κάθε απεργία. Γίνε επιτέλους δραστήριος και πάρε την ζωή στα χέρια σου. Ήρθε η ώρα να συμμετέχεις στα σωματεία, στις συνελεύσεις γειτονιών και πόλεων.  Για ένα κόσμο δίκαιο, με ίσες ευκαιρίες και πραγματική δημοκρατία. Πρέπει όλοι μαζί να αντισταθούμε, να ανατρέψουμε τα μέτρα, την πολιτική της εξαθλίωσης, την εργοδοτική τρομοκρατία και να θυμηθούμε καλά την ιστορία του τόπου μας όπου ποτέ δεν μπόρεσε να αντέξει φασίστες και νοσταλγούς του Χίτλερ, του Παπαδόπουλου και του Μεταξά. Ο δρόμος έχει ανοίξει και μας άνοιξαν τα μάτια απλοί άνθρωποι που διεκδικούν τα αυτονόητα. Απολυμένοι στο Μετρό Θεσσαλονίκης, εργαζόμενοι στα Μetropolis, στη ΒΙΟΜΕΤ, χαλυβουργοί, εργαζόμενοι στην καθαριότητα, στους δήμους, στις τηλεπικοινωνίες, στον επισιτισμό και πολλοί πολλοί άλλοι. Το ασθενικό ρυάκι αρχίζει και γίνεται ποτάμι. Δεν θα σταματήσει όμως μέχρι να γίνει χείμαρρος που θα πνίξει όλους τους δυνάστες, φασίστες, εργοδότες, κυβερνήσεις, τρόικες και Ε.Ε.

Γιατί ο αγώνας για αξιοπρέπεια, ο αγώνας ενάντια στην λήθη και στην υποταγή,

ΛΕΓΕΤΑΙ ΖΩΗ…

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Ανοιχτή Συνέλευση Ορεστιάδας

As-orestiadas.espivblogs.net