ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΤΕ ΤΟΥΣ


 

Τρία χρόνια λιτότητας, πλήρους εξαθλίωσης, ανελέητης επίθεσης σε κάθε κεκτημένο. Τρία χρόνια βιώνουμε στο «πετσί» μας την κρίση, την βλέπουμε δίπλα μας. Τρία χρόνια παραμένουμε παθητικοί θεατές στο ξεχαρβάλωμα των μισθών μας, στη διάλυση καθετί δημόσιου (υγεία, παιδεία, πρόνοια). Βλέπουμε την ασφάλιση από ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ κοινωνικό αγαθό να μετατρέπεται σε εμπορικό προϊόν… Ξεπούλημα στο όνομα της κρίσης και των δανείων καθετί που ανήκε μέχρι πρότινος στο κράτος, με στόχο την ανάπτυξη που ΘΑ έρθει… Μια ανάπτυξη όμως που πάντα βλέπουν οι επάνω. Ευημερία για τραπεζίτες, βουλευτές, επιχειρηματίες και λοιπούς ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ ΛΗΣΤΕΣ της ζωής μας.

Από το δίλλημα «Καραμανλής ή τανκς» και «Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα», φτάσαμε σήμερα στο «Νέα μέτρα ή χρεοκοπία»… Για ποια χρεοκοπία μιλάνε όμως; Για ποια πτώχευση; Ο λαός χρεοκοπεί και πτωχεύει μέρα με τη μέρα. Χωρίς μισθούς, χωρίς φάρμακα, χωρίς δικαιώματα, χωρίς παιδεία, χωρίς ασφάλιση αλλά με πολλή ασφάλεια και καταστολή, δεν περιμένει τίποτα χειρότερο… Ας μην γελιόμαστε, το πολιτικό τους σύστημα και η υπόσχεση των αρχών του ‘90 για ένα παραδεισένιο σύστημα που θα έφερνε τη λύση έχει ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ και μαζί με αυτό θέλουν να χρεοκοπήσουν και εμάς. Όμως εμείς για ένα πράγμα είμαστε σίγουροι:

ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Ας πούμε όμως και μια ακόμη αλήθεια. Ο Παπανδρέου έλεγε αλήθεια όταν διακήρυττε ότι «Λεφτά υπάρχουν»… Όντως λεφτά υπάρχουν. Και υπάρχουν για τις τράπεζες, το κεφάλαιο, τα τείχη ντροπής, την καταστολή, τους παχυλούς κοινοβουλευτικούς μισθούς και τα πλούσια γεύματα… Δεν υπάρχουν λεφτά όμως για τον λαό. Δεν υπάρχουν λεφτά για τα ταμεία, δεν υπάρχουν λεφτά για επιδόματα, μισθούς και συντάξεις…

Τίθεται ένα αγωνιώδες ερώτημα από όλο τον κόσμο: Εμείς τι κάνουμε;;;

Η λύση στην κρίση βρίσκεται στους δρόμους, τις απεργίες, τις συνελεύσεις σωματείων, σχολών και γειτονιών. Πρέπει να πιστέψουμε στη δύναμη που έχουμε, αλλά και στο ότι η ζωή είναι δική μας και το χρέος δικό τους. Από την εξέγερση του Δεκέμβρη ‘08 μέχρι την Κερατέα και από τις πορείες του Ιούνη μέχρι την Χαλυβουργία, ένα είναι το μήνυμα: Ο λαός είναι εδώ και απαιτεί να φύγουν όλοι: η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη του ΛΑΟΣ, οι τραπεζίτες, το ΔΝΤ, η ΕΕ… Καμία ελπίδα, κανένα μέλλον ευημερίας δεν μας περιμένει όσο αυτοί βρίσκονται στη θέση τους, οδηγοί στο τρένο της ιστορίας.

Αν δεν τους ανατρέψουμε, δεν θα φύγουν ούτε με εκλογές ούτε με νέες συγκυβερνήσεις. ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ στη βάρβαρη επίθεση του κεφαλαίου ενάντια σε κάθε μέτρο που μας εξαθλιώνει και μας κλέβει τη ζωή μέρα με τη μέρα.

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ από τα κάτω χωρίς κανέναν πάνω απ’ το κεφάλι μας μέσα από συνελεύσεις και συλλογικότητες και ενισχύουμε κάθε απεργιακή κινητοποίηση και πορεία.

Όσο αυτοί σηκώνουν το φράγμα της κοινωνικής βαρβαρότητας και της κοινωνικής εξαθλίωσης, εμείς θα σηκώνουμε τη σημαία

της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, της ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ

 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

 

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

css.php