“ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ”

  • χούντα η [xúnda] Ο25α : 1.ομάδα συνήθ. στρατιωτικών, που καταλαμβάνει βίαια την πολιτική εξουσία και που τη διατηρεί με καταπιεστικά και τρομοκρατικά μέσα. 2. περίοδος κατά την οποία κατέχει την εξουσία μια χούντα: Στη ~ ήταν φυλακισμένος.
  • εξέγερση: α.βίαιη, ομαδική ενέργεια εναντίον της υφιστάμενης, συνήθ. κρατικής, εξουσίας: Ένοπλη / αιματηρή ~. Kαταστολή της εξέγερσης. Εξεγέρσεις δούλων κατά την αρχαιότητα. Λαϊκή ~. β. έντονη αντίδραση, ιδίως άρνηση υποταγής κάποιου σε ορισμένη εξουσία ή γενικά σε καταναγκασμό: Πνεύμα / διάθεση για ~. H ~ της συνείδησης. || ~ των ανθρώπινων ενστίκτων / των παθών ενάντια στη λογική.[λόγ. < ελνστ. ἐξέγερ(σις) `ξύπνημα΄ -ση σημδ. του λαϊκού ξεσηκωμός ή του γαλλ. soulevement]
  • Σου θυμίζουν κάτι οι λέξεις?

            Δεν χρειάζεται να γραφτούν πολλά για την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Μόνο ότι δεν αποτελεί μνημόσυνο. Αποτελεί οδηγό για τους αγώνες που έρχονται, αγώνες ενάντια στην σύγχρονη χούντα της κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ. Αγώνες που τα νικηφόρα προτάγματα μένουν αναλοίωτα στο χρόνο. Η αναγκαιότητα του τότε και του σήμερα για ανατροπή του σάπιου συστήματος που μας γονατίζει παραμένει. Και οι μαθητές ως πληττόμενο κομμάτι της βάρβαρης επίθεσης, πρέπει να είναι μπροστά και σε αυτή τη μάχη.

    Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία

    Τα βασικά αιτήματα του τότε, παραμένουν βασικά αιτήματα στο σήμερα

    • Ψωμί: Ο λαός βρίσκεται στα όρια της εξαθλίωσης. Η ανεργία έχει φτάσει σε ποσοστά ρεκόρ, ειδικά στην νεολαία, και οι εικόνες απο ανθρώπους να ψάχνουν τροφή στους κάδους, αποτελούν καθημερινό θέαμα. Καλούμαστε να πληρώσουμε το χρέος που οι ισχυροι αυτού του κόσμου έχουν δημιουργήσει.
    • Παιδεία: Προετοίμαζόμαστε απ’το σχολείο, να γίνουμε ένα πιόνι των αφεντικών. Χωρίς γενική παιδεία και ολοκληρωμένη γνώση, καλούμαστε αποσπασματικά και με θραύσματα γνώσης, να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες του κεφαλαίου. Παράλληλα οι δομές παραπαιδείας, που λειτουργούν παράλληλα με το σχολείο, προκειμένου να προετοιμαστούμε καλύτερα για τον βάρβαρο θεσμό των πανελλαδικών, έχουν γονατίσει οικονομικά τις οικογένειες μας.
    • Ελευθερία: Τα νεοναζιστικά σκουπίδια της Χρυσής Αυγής σπέρνουν το μίσος ανάμεσα στους εργαζομένους, εξυπηρετώντας παράλληλα την κυρίαρχη πολιτική. Η ακροδεξιά πολιτική της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ, με την βοήθεια της Χρυσής Αυγής και την άγρια καταστολή των μπάτσων, έχουν στερήσει κάθε έννοια δημοκρατίας απ’τον λαό, τρομοκρατώντας τον με σκοπό να τον υποτάξουν.

     

    Με ένα νικηφόρο όραμα ρήξης και ανατροπής

     

    Απέναντι σε όλα αυτά απαντάμε με νικηφόρους αγώνες στο σήμερα. Όπως το ’73, το κίνημα του Πολυτεχνείου κατάφερε να ρίξει την χούντα των στρατιωτικών, έτσι και εμείς πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων ανατρέποντας την χούντα του κεφαλαίου. Οι χαμένοι αγώνες είναι αυτοί που δεν έγιναν ποτέ. Η ανοιχτή συνέλευση ορεστιάδας, καλέι όλους αγωνιζόμενους μαθητές, να συντονίσουν την δράση τους στα σχολεία, και να στήσουν ένα ανάχωμα στην επίθεση της κυρίαρχης πολιτικής. Οργάνωσε την πάλη σου, ΑΝΑΤΡΕΨΕ ΤΟΥΣ. Σε καλούμε στις κινητοποιήσεις του πολυτεχνείου να ξαναζωντανέψουμε το μήνυμα της εξέγερσης και της νίκης.

    ΌΛΟΙ ΣΤΙΣ 10 30 ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

    ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 18:00 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ